Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FOUR EUROLIGE

Navarro ganja rekord Perasa, Kukoča i drugih legendi

Juan Carlos Navarro
AFP
07.05.2010.
u 07:46

Do početka košarkaškog spektakla Final Foura Eurolige u Parizu odbrojavaju se još sati.

Kako se radi o planetarnom događaju, potvrdio je i Ivo Karlović, koji igra u Beogradu te najavio:

- Kad je već Partizan pobijedio "moju'"Cibonu u finalu NLB lige, na finalnom turniru Eurolige navijat ću za crno-bele.

Dok najveće europske zvijezde posjećuju pariške bolnice i pripremaju se za polufinalne susrete (Barcelona - CSKA 18 sati, Partizan - Olympiakos 21 sat), vade se najzanimljiviji statistički podaci i uspoređuju se sadašnje zvijezde s legendama.

Prva Barcelonina violina Juan Carlos Navarro osvajanjem titule europskog prvaka može ući u izabrano društvo velikana koji su postali europski klupski prvaci dok su i aktualni svjetski reprezentativni prvaci (Španjolska, 2006).

Taj uspjeh je dosad upisalo 14 košarkaša: Dejan Bodiroga (Jugoslavija 2002., Barcelona 2003. i Jugoslavija 1998., Panathinaikos 2002.), Željko Rebraća (Jugoslavija 1998., Panathinaikos 2000.), Velimir Perasović, Toni Kukoč i Zoran Savić (Jugoslavija 1990., Split 1991.), Jure Zdovc (Jugoslavija 1990., Limoges 1993.), Ratko Radovanović i Mirza Delibašić (Jugoslavija 1978., Bosna 1979.), Vladimir Andrejev, Sergej Belov, Jaaks Lipso, Rudolf Nesterov, Jurij Selikhov i Genadij Volnov (SSSR 1967., CSKA 1969.).

Dok su španjolske nade okrenute Barceloni, najveći strahovi s Pireneja idu prema Ramunasu Šiškauskasu. Litavac je u prošlogodišnjem polufinalu pokopao Barcelonine snove o finalu ubacivši 29 poena. Kako im se ne bi dogodilo isto, čelni ljudi Blaugrane su doveli Petea Mickaela. Amerikanac je isto godište kao Šiškauskas (1978.), iste visine (198 cm) i bit će zadužen da zaustavi ili barem uspori možda i najbolje europsko krilo.

Sat vremena kasnije na parket pariškog Bercyja istrčat će zvijezde Olympiakosa i najveće iznenađenje ovogodišnje Eurolige. Kako će najveća zvijezda beogradskog kluba, trener Duško Vujošević, zaustaviti brojne zvijezde grčke momčadi, bit će zanimljivo vidjeti. Recept postoji jer je Olympiakos pao u Beogradu sa 86:80, međutim, susret u Parizu bit će nova priča.

Jednu od glavnih uloga imat će srbijanski razigravač Miloš Teodosić, koji će uz pomoć Linasa Kleize i Josha Childressa, tražiti put prema finalu. Jedna od najskupljih momčadi Starog kontinenta zna postati nervozna ukoliko stvari ne ide prema očekivanom, tako da će Partizanov scenarij biti - ostati što duže blizu, a zatim preko iskusnih Kecmana, Božića i Marića pokušati napraviti još jedno čudo.

Hrvatska košarka se nada "hrvatskom" finalu, ukoliko u petak slave Zoran Planinić (CSKA) i Nikola Vujčić (Olympiakos). Planiniću je pariški ujedno i četvrti Final Four zaredom, a Vujčiću šesti u karijeri na kojem traži treću titulu europskog prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije