Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET

Navala na ulaznice: Arena rasprodana za utakmicu Hrvatske i Slovenije

Hrvatska, navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.08.2015.
u 17:00

Fiba nam je doista zamjerila što su ulaznice u Zagrebu jeftinije no igdje.

Ako ste se tek sada dosjetili da bi bilo dobro biti među onih 13.000 ljudi koji će uživo gledati prvu utakmicu zagrebačke skupine Eurobasketa, onda ste dobrano zakasnili. Jer, za dvoboj Hrvatske i Slovenije, koji se igra 5. rujna u Areni, u slobodnoj prodaji ulaznica više nema.

Situaciju vezanu za ulaznice za taj susret objasnio je direktor poduzeća Eurobasket Boris Jakimenko:

– Do 24. kolovoza za tu su utakmicu prodane 10.043 ulaznice, a ostalo je nešto više do 3000 i one će biti ponuđene na kupnju hrvatskim košarkaškim klubovima i županijama kako bismo tako osigurali da na toj utakmici bude više hrvatskih nego slovenskih navijača. Doduše, ne kupe li oni sve što im se nudi, ostatak ćemo staviti u slobodnu prodaju. Sve što je Eurobasket dao Slovencima jest 3100 ulaznica, no mi ne možemo znati jesu li oni dolazili u Hrvatsku i kupovali ulaznice na Eventimovim prodajnim mjestima ili su to za njih činili njihovi hrvatski prijatelji. Doduše, dio je ulaznica rezerviran i svaka ona ulaznica koja se ne podigne u roku ići će u prodaju, no riječ je o manjoj količini. Za preostale četiri utakmice slovenske reprezentacije prodali smo u prosjeku po 5000 ulaznica.

Druga je najtraženija utakmica Hrvatska – Grčka koja se igra 6. rujna.

– Tu smo prodali 8025 ulaznica, no znamo da naši navijači imaju naviku kupovati ulaznice u posljednji trenutak pa očekujemo da će se i ta utakmica rasprodati. Za utakmice naše vrste protiv Makedonije, Gruzije i Nizozemske dosad je prodano po 5-6 tisuća. Inače, najbolji promotori prodaje ulaznica su košarkaši. Kada je selekcija U-19 osvojila svjetsko srebro, u iduća tri dana prodali smo 6-7 tisuća. Još veća navala nastala je nakon ovih dobrih nastupa seniora kojima moramo zahvaliti jer načinom na koji igraju privlače publiku. Za utakmicu Makedonije i Grčke zasad je prodano 2000 ulaznica, no tu očekujemo da će i Grci i Makedonci dosta kupovati u posljednji čas. Sveukupno, naš je plan bio prodati 75.000 ulaznica i sigurni smo da ćemo to premašiti jer smo dosad prodali 54.831 ulaznicu.

Naglasio je Jakimenko da su cijene ulaznica u Hrvatskoj najniže među četirima organizatorima prvenstva.

– Naše ulaznice koštaju 10–33 eura pa nam je Fiba predbacila da su nam ulaznice odveć jeftine, no morali smo razmišljati i o kupovnoj moći građana. Ulaznice u Letoniji stoje 5-45 eura, u Njemačkoj 5-95, a u Francuskoj 30-360, no ondje se igra i završnica.

>>Dontaye Draper: Šarić i Hezonja su 'zvijeri' i bit će mi užitak igrati

Komentara 6

NO
nogogaz
17:52 24.08.2015.

šta mislite, hočemo imat u košarci više sreče sa kekcima nego sa arbitražom?

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
17:17 24.08.2015.

Koja smijurija,kao podjelili karte da ne bi Slovenci pokupovali i bili u večini. To ne bi povjerovao ni klinjo iz prvog b razreda.Taj HKS je veća mafija nego HNS kojeg se toliko napada,usudio bih se reći često bez razloga.

NO
nogogaz
17:50 24.08.2015.

slovence zaustavit na granici! nikako jim dozvolit ulazak u ljepu našu dvoranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije