Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U SKIJANJU

Natko Zrnčić-Dim sjajan treći na treningu spusta

05.02.2009.
u 13:29

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim inspirativno je odradio prvi trening spusta na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju što se održava u francuskom Val d'Isereu.

Naime, Zrnčić-Dim je na kraju treninga bio na sjajnome trećem mjestu, odmah iza dva velikana ove discipline, dva Austrijanca. Najbrži je bio Christoph Gruber, dok je drugo mjesto zauzeo Michael Walchhofer, ponajbolji spustaš posljednjih pet ili šest godina.

Hrvatski skijaš je bez pogreške i strelovito brzo riješio tešku i dugu stazu te najavio velike mogućnosti, kako za utrku spusta, tako i za kombinaciju gdje nije iluzorno očekivati ni dvoboj za jednu od tri medalje.

- Kad bi takav poredak bio u subotnjoj utrci, valjda bih poludio od sreće. Zamislite, prvi Gruber, drugi Walchhofer, a treći Zrnčić Dim, to bi bilo ludo - rekao je Natko, koji je za Austrijancem Gruberom zaostao sedam desetinki sekunde.

Dakako, nerijetko treninge spusta mnogi najbolji isključivo odrade, ali je isto tako jasno da je teško taktizirati na takvim utrkama pa nije zgorega reći da je zlatni iz superveleslaloma Didier Cuche bio sedmi, Bode Miller petnaesti.

Ivica Kostelić zaostao je za najbržima više od sedam sekundi. Očekivalo se da Kostelić neće ni nastupiti na treningu najteže discipline jer je posljednjih dana imao velikih problema s leđima te su čak bili upitni nastupi na službenim utrkama Svjetskog prvenstva.

- Ivici je sada puno bolje, no ipak je vozio oprezno, nastojeći da izbjegne svaki nagli pokret - rekao je glasnogovornik skijaškog saveza Nenad Eror.

Ivan Ratkić je, pak, za najbržim Gruberom zaostao 7.59 sekundi, a Tin Široki osam sekundi.

SP, prvi trening spusta:
1. Christoph Gruber (Aut) 2:10.82
2. Michael Walchhofer (Aut) +0.47
3. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +0.70
4. Erik Guay (Kan) +0.84
5.Tobias Grünenfelder (Švi) +0.96
...
7. Didier Cuche (Švi) +1.30
...
15. Bode Miller (SAD) +2.42
...
35. Ivica Kostelić (Hrv) +7.29

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije