Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skijaški sp

Natko: Moji su osjećaji prema ovoj stazi podijeljeni

Natko Zrnčić Dim
Foto: Reuters (Ilustracija)
04.02.2015.
u 10:48


Danas na SP-u voze Kostelić, Zrnčić-Dim, Rodeš i Urlich.

Na startu današnje utrke u superveleslalomu (19 sati) na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku nastupit će četvorica hrvatskih skijaša. Toliko puno Hrvata vozit će još jedino veleslalom u kojem neće biti Ivice Kostelića koji danas pak predvodi Natka Zrnčića-Dima, Istoka Rodeša i Maxa Urlicha.

– Beaver Creek je obično najbolje pripremljena staza u Svjetskom kupu jer tu je snijeg najbolji za skijanje pa se veselim svim utrkama iako sam ovdje imao dvije teške ozljede. Beaver Creek je za mene teška ali zabavna spust-staza s puno strmina i nekoliko većih skokova. Ovaj se put nadam lijepim uspomenama sa staze Birds of Prey – kaže Ivica.

Natko: Idemo na medalju

Tome se nada i Natko koji se osjeća poput svog prijatelja i kuma Ivice.

– I moji su osjećaji podijeljeni na dobre i loše. Imao sam kao Ivica i postolje i tešku ozljedu, no uz dvije dobre vožnje u nedjelju s pravom se nadamo medalji. I Ivica i ja. Dakako, bilo bi nerealno očekivati da ćemo obojica završiti na postolju, ali jedan tamo može biti.

Istoku Rodešu i Maxu Urlichu ovo će biti drugo svjetsko prvenstvo. Obojica će nastupiti u tri discipline, u superveleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji.

– Početak sezone nije prošao kako sam zamislio pa sam ovamo došao bez očekivanja. Probat ću skijati najbolje što mogu i uživati. Sam od sebe najviše očekujem u kombinaciji jer slalom ne vozim zbog kvota.

Tako govori Rodeš, a po nova iskustva, isto bez očekivanja, došao je i Urlich:

– Moja očekivanja nisu velika jer ovo je za mene zagrijavanje za SP juniora gdje imam velika očekivanja.

Istok nije uzbuđen

Na odlasku iz Zagreba Istok nije bio uzbuđen.

– Nisam jer u Americi ne bude puno ljudi. Zapravo, bude ih manje nego na utrkama Svjetskog kupa. Ne vjerujem da u Beaver Creeku može biti više gledatelja nego na Sljemenu.

Je li mu teret to što ga smatraju kandidatom za novog stjegonošu reprezentacije?

– Meni osobno nije jer imam svoje ciljeve i ne zamaram se time što drugi misle o meni i očekuju od mene.

Kostelić je dosad na svjetskim prvenstvima super-G vozio tri puta, a najbolji mu je plasman bio treće mjesto (bronca) prije četiri godine u Garsmischu. Prije dvije godine u Schladmingu je bio 28., a prije 16 godina u Beaver Creeku tek 32.

Natko u super-G-ju isto ima tri nastupa, a najbolji mu je plasman 23. mjesto iz Val d'Iserea 2009. godine. Specijalist za brze discipline Urlich u Schladmingu je bio 44., a Rodeš 62.

>>'Teško mi pada što zbog koljena ne mogu skijati svih pet disciplina'

Komentara 3

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
21:27 05.02.2015.

Hrvati su odvozali tradicionalno spokojno i nisu dali ni milimetra svojih pozicija pri kraju tablice.

Avatar germanikus
germanikus
13:25 04.02.2015.

Oneill.......a što bi tek rekli Janezi.....za njihove,,skijaše,, i Ivica sa jednom nogom je velemajstor!!!!!!!!!!!!

Avatar Oneill
Oneill
12:43 04.02.2015.

I moji zato sto si slab skijas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije