Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natko Zrnčić Dim očekujući nastup na Sljemenu

Natko: Ivica mi je rekao da bi se njemu u Bormiju u toj situaciji koljeno raspalo

'06. 01. 2010., Sljeme, Zagreb, Hrvatska - Prva slalom voznja muske utrke Snow Queen Trophy za FIS Svjetski kup. cro Natko Zrncic Dim  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
31.12.2010.
u 15:05

Snježna kraljica naš je skijaški praznik. Ne samo za Zagreb i Hrvatsku nego i šire. Nema bolje utrke u regiji od zagrebačke.

Kad smo Natka Zrnčića Dima vidjeli u Bormiju kako je krivo doskočio, srce nam je stalo. Jer, padovi u spustu, pri brzinama većim od 100 kilometara na sat, znaju biti kobni za karijeru ali i tragični.

– I meni je izgledalo zastrašujuće, letio sam daleko, bio visoko u zraku. Nastavio sam voziti u šoku. Isti dan čuo sam se s Ivicom koji mi je rekao da bi se njemu koljeno rasprsnulo da mu se to dogodilo. Bilo je opasno za križne ligamente.

Srećom, Natko se i ovaj put izvukao, poput mačke.

– Od malih sam nogu na skijama, kao klinac radio sam puno rundi, otud i snalažljivost. Očito ima nešto i u genetici, dosad se nisam ni jednom teže ozlijedio. Neće me to pokolebati. Znam da dobro skačem, nikad s time nemam problema. Ovo je bio presedan.

Na Sljemenu, 6. siječnja, Natko takvih problema ne bi trebao imati. Jer na Zagrebačkoj gori vozi se slalom, disciplina u kojoj padovi nisu tako opasni kao u spustu. Na brdu na kojem je naučio skijati pokušat će četvrti put doći do bodova.

Prve godine bio je previše spor, druge je izletio u prvoj vožnji, a lani je bio 37., 69 stotinki udaljen od druge vožnje.

– I dalje mi je cilj druga vožnja. Neću kalkulirati, ali neću ni ići na sve ili ništa, jer tada prijeti velika opasnost od izlijetanja. Ići ću sa 95-postotnom snagom, a onih pet posto ostaje za neka trik-mjesta.

Komentara 1

XY
xyxyxy
17:51 31.12.2010.

Jedina nada da će i nakon Ivice ipak ostati netko tko će predstavljati hrvatsko skijanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije