Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja profesionalcima

Nastupi li na OI u Tokiju, Hrgovića neće biti dvije godine na WBC-ovim listama

Filip Hrgović
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
02.10.2019.
u 15:42

To je nešto neprihvatljivo. Olimpijski boks potpuno je drukčiji, to su dva različita sporta i vrlo je opasno upustiti se u to – kazao je predsjednik WBC-a Sulaiman

Nije Hrvat Filip Hrgović jedini boksački profesionalac koji želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Štoviše, to je poželio i aktualni svjetski prvak prema organizacijama WBA, IBF i WBO, američki Meksikanac Andy Ruiz Jr., čovjek koji je senzacionalno detronizirao Anthonyja Joshuu.

S obzirom na njegovo meksičko podrijetlo, s njime su kontaktirali čelnici Meksičkog boksačkog saveza, a ovaj državljanin SAD-a rekao im je da bi volio nastupiti za domovinu svojih roditelja. No ta se ideja ne sviđa Mauriciju Sulaimanu, čelnom čovjeku organizacije WBC čiji pojas prvaka drži Deontay Wilder.

– To je nešto neprihvatljivo. Olimpijski boks potpuno je drukčiji, to su dva različita sporta i vrlo je opasno upustiti se u to – kazao je Sulaiman najavivši da će svakome tko se upusti u olimpijsku avanturu onemogućiti rangiranje na njihovim listama pa tako i borbu za svjetski WBC naslov u trajanju od dvije godine.

Dakako, sve to vrijedi i za našeg Filipa Hrgovića koji se trenutno nalazi na 10. mjestu WBC-ove rang liste teškaša koju, kao prvi izazivač prvaka Deontaya Wildera, predvodi Britanac Dillian Whyte.

Štoviše, Hrgović je vlasnik i WBC-ova pojasa internacionalnog prvaka bez kojeg bi zacijelo ostao samim činom nastupanja na Olimpijskim igrama.

Zanimljivo je da se čelnici drugih vodećih organizacija profesionalnog boksa (WBA, IBF, WBO) o tome zasad nisu izjasnili. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije