Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP neće doći

Nastavljaju se političke igre oko Hajduka

'13.02.2011., Split - Proslava 100 godina Hajduka na Poljudu. Prijateljska utakmica Hajduk-Slavia. Torcida je na pocetku drugog poluvremena napravila nezaboravni ambijent. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
14.10.2012.
u 15:06

Nastavljaju se političke igre uoči sjednica Gradskog vijeća Splita (ponedjeljak, 9 sati) na kojoj bi Hajduk trebao dobiti jamstvo za kredite od 30 milijuna kuna.

Gradski odbor SDP–a najavio je njihovih pet vijećnika neće doći na sjednicu. Oni su u petak, na onoj sjednici nakon koje su navijači izašli na ulice, digli ruke protiv jamstva, to je shvaćeno kao političko samoubojstvo, pa sada SDP pokušava sebe spasiti.

Neće doći na sjednicu, koju će pohoditi tisuće navijača. Naime, Torcida je izdala proglas u kojem poziva sve Hajdukove navijače da već u 8 sati dođu pred zgradu Banovine i čekaju ishod sjednica. Vijećnici SDP–a nedolaskom na sjednicu barem neće čuti pogrde na svoj račun, ali njihovih pet glasova ionako nije bitno.

Hajduku za jamstvo treba 13 ruku u zraku (Gradsko vijeće ima 25 vijećnika) što znači da će biti dovoljno da glasuju Kerumovi vijećnici i HDZ–ovi. A Kerum je i sazvao novu sjednicu da sa sebe sprao bijes onih koji smatraju da je Hajduk bacio u ponor.

– Jamstvo će biti izglasano – obećala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Naravno, to ne bi mogla reći da nije Kerum tako naredio. Farsa će biti odrađena, Hajduk će dobiti jamstvo za kredit. Valjda će se netko od Kerumovih vijećnika sjetiti i pojasniti kako su u samo par dana promijenili mišljenje. U petak su bili suzdržani, sada će dignuti ruke.

– Gradski odbor i klub vijećnika SDP–a Split smatra da smo već dali dovoljno objašnjenja za naš stav, te da više nema potrebe za sudjelovanjem u političkoj farsi organiziranoj od strane HDZ–a i HGS–a odnosno, upravo onih koji su Hajduk i doveli u ovakvu situaciju. Naglašavamo da smo u proteklom periodu više puta predlagali različite načine pomoći Hajduku, ali vladajući HDZ i HGS nisu imali sluha za naše konstruktivne prijedloge. Sada oni, koji su glavni krivci i koji su sve odluke donosili preglasavanjem, tražeći konsenzus zapravo traže opravdanje za situaciju u koju su Hajduk doveli. Mi više ne želimo u tome sudjelovati jer i dalje smatramo da se Hajduku treba pomoći na drugi način. SDP Split zna kako voditi brigu o interesima i Hajduka i Grada Splita, a to će i dokazati – stoji u priopćenju SDP–a.

Ključne riječi

Komentara 16

CR
crocro
15:17 14.10.2012.

Kada god se dogode ovakva palež i bakljade, treba odmah poslati sve kanadere da ispuste spremnike na baklje i tako ih pogase. Sve bi se odjednom ugasile pa se takvim osobama ne bi isplatilo ih ponovo potpaljivati. Jer bi im i šibice bile mokre. Itako bi se riješili bakljade. Čudno kako si niti jedan kljub čiji navijači piromani pale baklje, ne dadnu ime npr. "baklja". Jer im je to zaštitni znak kako u zemlji tako i inozemstvu.

WU
wuk11
15:49 14.10.2012.

što južnije to tužnije!!!

JA
JackRussell
15:10 14.10.2012.

Jasno da SDP neće doći kad je više nego izvjesno da onaj koji ne digne ruku za kredit hajduku neće živ izaći iz Banovine pored mase torcidaša koji će čekati na izlazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije