Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPA VS. SVIJET

Nastavlja se rat dvaju saveza: EHF dobio novu odbijenicu

Vladimir Canjuga
28.07.2012.
u 10:22

Svih 15 brazilskih rukometašica igra u europskim klubovima, najviše njih u bečkom Hypu, čak sedam

Rukometašice Hrvatske danas startaju na olimpijskom turniru utakmicom protiv Brazilki (15.30 sati), od kojih su prošle godine izgubile na SP-u (31:32). Tada je to bila utakmica za poredak od petog do osmog mjesta, a ova današnja mogla bi biti ključna za ulazak u četvrtfinale. 

- I utakmica s Nizozemskom nam je bila ključna u kvalifikacijama za OI pa smo izgubili i kasnije pobijedili Španjolsku. Turnir rukometašica je puno jači od turnira rukometaša i svatko svakoga može pobijediti. Brazilke su najavile borbu za medalju. Kažu da su se za Igre pripremale cijelo ljeto. U prilog tome ide uvjerljiva pobjeda protiv Švedske - rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Nastup Ivane Lovrić, naša druge opcije na mjestu organizatorice igre, upitan je. Ozlijedila je skočni zglob još na pripremama u Novigradu, a terapija u Londonu pokazala je da bi mogla biti spremna ako ne danas, onda za utakmicu s Angolom u ponedjeljak.

- Igračice će sigurno biti nervozne zbog prvog nastupa na Olimpijskim igrama - zaključio je Canjuga.

Čelnici Europskog rukometnog saveza su na sastanku tehničke komisije predložili IHF-u da se za sljedeće Igre poveća broj igračica i igrača s 14 na 16, što je ponovo odbijeno. Naime, naputak MOO-a je da mora biti tako jer u olimpijskom selu ne bi bilo dovoljno mjesta za sve sportaše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije