Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U PLIVANJU

Naslovi za Ledecki i Marchanda, briljantnom Dresselu već 14. zlato

FINA World Championships
Antonio Bronic/REUTERS
18.06.2022.
u 23:18

Kao obično, 25-godišnja Ledecky bila je posebna klasa s rekordom prvenstva s 3:58,15, potisnuvši 15-godišnju Kanađanku Summer McIntosh i sunarodnjakinju Leah Smith na niže stepenice postolja

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju i vodenim sportovima u Budimpešti poslijepodnevnim satima podijeljeni su prvi kompleti medalja u plivanju.

Ponovno se istakla američka zvijezda Katie Ledecky koja je ponovno bila najbolja na 400 m slobodno. Kao obično, 25-godišnja Ledecky bila je posebna klasa s rekordom prvenstva s 3:58,15, potisnuvši 15-godišnju Kanađanku Summer McIntosh i sunarodnjakinju Leah Smith na niže stepenice postolja.

U ženskoj konkurenciji u disciplini 4 x 100 m slobodno, očekivano su pobijedile su australske olimpijske prvakinje, doduše s uvelike izmijenjenim sastavom u odnosu na Tokio 2021. Najviše pažnje pridalo se 23-godišnjoj Shayni Jack, koja zbog suspenzije nije smjela nastupiti u Tokiju nakon nedopuštenog uzimanja. stimulansi. U društvu Mollie O'Callaghan, Madison Wilson i Meg Harris veselila se pobjedi ispred iznenađujuće srebrnih Kanađanki i Amerikanki.

U uvodu u natjecanje na 400 slobodno iznenadio je Novozelanđanin Elijah Winnington koji je na posljednjoj dužini tijesno prestigao prvog favorita Nijemca Lukasa Märtensa. Broncu je osvojio Brazilac Guilherme Costa koji je u finišu bio najjači od svih i s pobjedničkog postolja srušio pobjednika kvalifikacija i svjetskog prvaka u 25-metarskim bazenima Austrijanca Felixa Auböcka.

U muškoj štafeti 4x100 slobodno pobijedii su Amerikanci sa slavnim Caelebom Dresselom, koji je već osvojio 14. zlato na Svjetskom kupu, ispred Australije i Italije.

Konkurenciju je iznenadio 20-godišnji Francuz Leon Marchand, koji je za dlaku izmakao svjetski rekord Michaela Phelpsa na 400 mješovito s 4:04.28. Slijedili su ga Amerikanci Foster Carson i olimpijski prvak Chase Kalisz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije