Naslovnica Sport Ostali sportovi

Naš savez traži odgodu finala diska na OI u Riju za 24 sata

– Nadamo se da su naši argumenti dovoljno jaki kako bi se naš zahtjev uzeo u razmatranje i na kraju realizirao – istaknuo je Ivan Veštić.
04. veljače 2016. u 08:30 5 komentara 405 prikaza
Sandra Perković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatski atletski savez poslao je pismo Svjetskom atletskom savezu u kojem predlaže promjenu satnice finala ženskog diska na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Naime, trenutačna satnica je takva da finalistice između kvalifikacija i finala imaju samo 12 sati stanke.

– S obzirom na to da sportaši moraju proći doping-test te zbog protokola koji se odnosi na ulaz u stadion, neki sportaši će imati manje od osam sati odmora što će vjerojatno utjecati na njihovu izvedbu u finalu i podizanje mogućnosti ozljeda. Svojim inicijativom želimo osigurati povoljnije uvjete za našu najbolju atletičarku Sandra Perković, ali i za sve ostale koji se natječu u ženskom disku. Tražimo od vas da razmislite može li se finale ženskog diska pomaknuti za 24 sata. Tako bi se osigurala kvalitetna izvedba svih finalistica – stoji u priopćenju HAS-a.

Ivan Veštić, predsjednik HAS-a dodao je:

– Nadamo se da su naši argumenti dovoljno jaki kako bi se naš zahtjev uzeo u razmatranje i na kraju realizirao – istaknuo je Ivan Veštić.

>>Đoković najbolji sportaš Balkana, Perković osma, Rakitić deveti

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

  • drazen.muhvic:

    Znači ovako: u kvalifikacijama moraju u tri bacanja baciti neku određenu daljinu, koja je dosta ispod Perkovićkinih uobičajenih bacanja. Ona će to ostvariti u prvom izbačaju. U čemu je problem? Ostale će se patiti sa normom (izuzev onih ponajboljih). Jel ... prikaži još! u pozadini briga za ove ostale slabije bačacice ili briga za Sandru jer neće imati vremena prošetati u kožnom kompletu između kvala i finala?

  • grodar:

    Ajde perkovicko hvali sama sebe