Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUDIĆ O EP-U NA MLADOSTI

''Napravljena je ozbiljna šteta i narušen ugled vaterpolu''

Ratko Rudic
Zeljko Mrsic/PIXSELL
13.05.2010.
u 12:06

- Vjerojatno će to ostaviti traga i na tretman naše reprezentacije, no ja u tome ne tražim alibi - kaže Rudić.

Europsko vaterpolsko prvenstvo organizirat će se na Mladosti, trakavica s Arenom je iza nas, no izbornik hrvatske reprezentacije Ratko Rudić ne skriva nezadovoljstvo zbog igara vezanih uz mjesto održavanja i konačnog izbora manje atraktivne varijante.

– Premještanjem EP-a iz Arene na Savu napravljena je ozbiljna šteta ugledu hrvatskog vaterpola i hrvatskog sporta. Mi smo lani proglašeni najuspješnijom vaterpolskom nacijom na svijetu, stvorili smo neki imidž, pa je Arena bila pokušaj dizanja organizacije europskih prvenstava na višu razinu. Odlazak na Savu u Lenu će zasigurno biti popraćen negativnim komentarima. Ostavit će to traga na našu ukupnu snagu pa vjerojatno i na tretman reprezentacije, no ja u tome ne želim tražiti alibi za neuspjeh – kazao je Rudić.

Izbornik odlazi u Napulj gdje će uživo gledati utakmice Final Foura Eurolige, ali i pokušati raščistiti dvojbe vezane uz igranje Damira Burića za Hrvatsku.

– Posljednjih dana nemam nikakvih vijesti o Burićevu slučaju pa me to i zabrinjava, ali nadam se da ćemo u Napulju s Talijanima dogovoriti i posljednje pojedinosti i da će Burić biti u našem sastavu.

Kad je u pitanju rasplet na Final Fouru, Rudić smatra da nema favorita.

– Sve četiri momčadi imaju gotovo iste izglede, svima, pa i našem Jugu, dajem po 25 posto mogućnosti da osvoje turnir.

Prije EP-a u Zagrebu, nacionalnu vrstu očekuju nastupi na završnom turniru Svjetske lige u Nišu i u Svjetskom kupu u Oradei.

– Učinit ćemo sve da i na tim natjecanjima, uz određeni trening, postignemo što bolji plasman. No, mogući dobar plasman u Nišu ili Oradei nije jamac uspjeha i na EP-u. Najbolji primjer za to je Crna Gora koja je lani osvojila Svjetsku ligu, a na SP-u u Rimu je nije bilo među najboljih osam – zaključio je Rudić.

Komentara 2

BU
buraz21
12:34 13.05.2010.

Ako je problem uplata osiguranja Ingri i ugradnja skupe opreme u Arenu kao i dogtradnja nosača ispod dvorane na parkiralištu , može se to izvesti i u Domu sportova ili možda u Splitu ili Zadru

MY
mystery023
13:32 13.05.2010.

tako je, imamo mi i druge dvorane i druge gradove osim Zagreba. Imamo i bazen u Dubrovniku koji je zaslužio EP kao nijedan grad u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije