Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svlačionica hajduka

Napokon! Špaco je pravi izbor, uzeli smo s njime i Kup

07.01.2015., Split - Poljud, prvi trening Hajduka uoci pocetka priprema za proljetni nastavak sezone. Mario Maloca, Marko Bencun, Artem Milevskyi, Avdija Vrsajevic. Photo: Tino Juric/PIXSELL
20.02.2015.
u 11:50

Iz Rijeke došli u Zagreb, u subotu s Lokomotivom

Mobiteli su kao ludi zvonili u Veslačkoj ulici na treningu Hajduka koji se nakon Rijeke za ogled s Lokomotivom priprema u Zagrebu. Hari Vukas vodio je trening pišući SMS-ove, a sportski direktor Goran Vučević šetao se oko terena u Zagrebellu primajući poziv za pozivom. Igrači su osluškivali što se zbiva, hoće li napokon vidjeti "bijeli dim", doznati ime novog trenera.

Šefe, nemam tenisice

Dva zagrebačka novinara koji su gledala trening doznala su da je Stanko Poklepović novi šef prije hajdukovaca.

– Super! – kazao je zagrebački kapetan splitskog kluba Mario Maloča, inače iz Dubrave, pa nastavio:

– Šjor Špaco mi je već bio trener, lijepa me iskustva vežu iz tog doba, skupa smo osvojili Kup. Vrhunski je stručnjak, imam sjajno mišljenje o njemu – kazao je Maloča. Priznao je kako je to hoće-neće otezanje Edyja Reje s odlukom hoće li preuzeti momčad kojoj je kapetan utjecalo na igrače.

– Smetalo nas je to što se događalo posljednjih deset dana. Hoće li Reja, neće li... Danas, sutra... Napokon je to riješeno. I nama igračima sada je lakše, znamo tko je trener, okrenut ćemo se njegovim zahtjevima i viđenju igre te učiniti sve da zadržimo treće mjesto.

Kako vam je doći u vaš grad, u Zagreb?

– Supruga Ivana i kćer su u Splitu, a kako sam u Zagrebu, rijetko stignem popiti kavu s prijateljima. Ali, lako za kave, glavno da se pripremimo za subotnju utakmicu s Lokomotivom.

Nakon treninga bijelo je društvo bilo veselo, a kada se Goran Milović požalio Hajdukovu oružaru kako mu trebaju nove tenisice, ovaj mu je kroza smijeh dobacio:

– Imaš kraj našeg hotela dućan s tenisicama, sada su ti sniženja čak 70 posto...

Hari Vukas, koji je vodio Hajduk otkako je otišao Igor Tudor, jedini nije bio raspoložen, nadao se vjerojatno kako će ipak ostati na poziciji prvog trenera, no vraća se na mjesto pomoćnika Stanka Poklepovića, isto koje je imao i kod Tudora. Međutim, čini se da će ga u budućnosti čekati to mjesto.

Nije trenutak za Vukasa

– Hari Vukas je odan i vrlo kvalitetan trener. Bit će asistent Poklepoviću, a u dogledno vrijeme vidjet ćemo što dalje. Smatramo da nije bio trenutak za mladog trenera. Da je situacija u klubu bolja, da je Hajduk stabilniji, onda bi Vukas bio sjajno rješenje. Ali, nažalost, nije tako – kazao je Goran Vučević te dodao:

– Stanko Poklepović u ovom je trenutku najbolje rješenje, čovjek poznaje svakog igrača Hajduka te ima veliko iskustvo. Glavna mu je zadaća izvući maksimum od momčadi koje ima, a on će to sigurno i napraviti – kaže sportski direktor. Koji će biti prvi potezi, vidjet ćemo već u petak kada Špaco vodi prvi trening bilih. Stigao je ekspresno, prvim avionom...

>>Poklepović: Tudor nije smio otići, Hajduk je iznad svih!

Komentara 3

SS
sokac sa drave
12:21 20.02.2015.

Trener sa pocetka proslog stoljeca,u njegovo vrijeme se igrao bunker (Catanacio) Helenija Herere.Ne mislim da on osim trenutnog psiholoskog trenutka mose ista pomoci Hajduku.Mislim da ce kao i uvijek biti kriv Mamic.

LA
lazio
12:33 20.02.2015.

Dzaba trener kada nema ko da igra realno ni Murinjo nebi puno pomogao..

DU
Deleted user
16:12 20.02.2015.

Pep,i dva Murinhosa bez mesa ne mogu burek napraviti. Možda Svagi može nešto smotat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije