Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEW YORKU

Napokon smo dočekali: Blanka u starom društvu

'SPECIJAL MAX 09.05.2013., Split- Atleticarka Blanka Vlasic na treningu. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
24.05.2013.
u 23:15

Sandra Perković bez prave konkurencije, a najveći problem je vrijeme. Početak diska je u 9 sati.

Konačno smo i to dočekali. Blanka Vlašić ponovo će nastupiti na nekom atletskom natjecanju. Posljednji je put nastupila u rujnu 2011. godine na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu. Blanka je u karijeri već dva puta osvojila Dijamantnu ligu u skoku u vis i u New Yorku kreće po treći dijamant.

Pitanje je kojom bi visinom Blanka bila zadovoljna. Skok preko dva metra nakon tako duge stanke ipak je nerealno očekivati premda je kod Blanke sve moguće. Najveća suparnica bit će joj Amerikanka Brigett Bridge koja je ove sezone već preskočila 1,99 metara. Amerikanka je lani iznenadila u Londonu kada je na OI osvojila srebrnu medalju preskočivši 2,03 metra. Za postolje će se još boriti Šveđanka Emma Green i Levern Spencer iz Svete Lucije.

Nakupilo se dosta treninga

– Veselim se povratničkom natjecanju kao da je prvo. Zapravo, u mnogočemu ga i doživljavam upravo tako. Jako sam zadovoljna kako smo iskoristili tu veliku stanku, nakupilo se dosta treninga i sada moram biti strpljiva u iščekivanju plodova. Ni sama ne znam što bih mogla očekivati, zato se ne opterećujem brojkama već uživam u spoznaji da će san koji sanjam još od operacije postati stvarnost – rekla je Blanka Vlašić.

S Blankom je u New Yorku i Sandra Perković. Olimpijska pobjednica u bacanju diska prva će izaći na stadion.

– Natjecanje u New Yorku je ujutro u devet sati, a morat ću otići iz hotela u sedam jer mi treba sat vremena vožnje do stadiona. Nadam se da će sve dobro ispasti. Malo je to neuobičajeno, ali treba improvizirati. Drago mi je da je Blanka dobro te da može nastupati. Dok je zdrava, ne bojim se za njezine rezultate. Sada ćemo opet, nadam se, zajedno harati svijetom – rekla je Sandra koja je između nastupa u Dohi, gdje je pobijedila, i New Yorka obavila jake pripreme.

– Treninzi su bili dosta jaki jer sam izgubila mnogo vremena na putovanja. Bila sam u Zagrebu, tek ću poslije New Yorka ići u Medulin malo se osvježiti. Rame mi je za sada dobro, malo me nekoliko dana nakon Dohe mučio desni zglob i desno stopalo, ali sam deset dana išla na terapiju pa sam sada kao nova – rekla je Sandra.

Samo Gia opasna

Za razliku od Dohe, u New Yorku nema drugoplasirane i trećeplasirane, Litavke Zinaide Sendriute i Njemice Anne Ruh. Prijavljeno je samo sedam diskašica, od kojih samo Amerikanka Gia Lewis Smallwood ove sezone ima hitac dulji od 65 metara. Sandra bi se odmah na početku sezone mogla odvojiti sa šest bodova u bodovanju za prvo mjesto u bacanju diska.

>> Blanka: Ne osuđujem ljude ostalih seksualnih orijentacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije