Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Majoli tvrdi:

'Napokon smo dobili generaciju koja može do svjetskog vrha'

'03.06.2012., Zagreb - Iva Majoli u zagrebackoj zracnoj luci Zagreb prije leta za Pariz. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
08.04.2013.
u 08:30


Dugo smo čekali i napokon dočekali da živne hrvatski ženski tenis. Poslovni problemi nisu pokvarili Ivino dobro raspoloženje zbog uspjeha tenisačica.

U posljednje vrijeme o Ivi Majoli više se govorilo kao o još jednoj prezaduženoj sportskoj zvijezdi, a manje kao izbornici naše Fed kup reprezentacije i bivšoj sjajnoj tenisačici. Čini sve da se izvuče iz te neugodne situacije. Na tragu je dogovora s bankom koji bi omogućio da se izbjegne dražba njezina i stana njezine majke.

– Sve se rješava. Mora se riješiti – sve je što je Iva željela o tome reći.

Ajla prebrodila bolest

No, ni ti privatno-poslovni problemi nisu pokvarili Ivino dobro raspoloženje zbog novih uspjeha hrvatskih tenisačica. Tri pobjede u prvom kolu ovotjednih turnira u Charlestonu i Monterreyu samo su podsjetile na veliki potencijal koji imamo. Donna Vekić (16 godina, 88. na WTA listi) potvrđuje svoj raskošni talent, Tereza Mrdeža (22, 163.) sve upornije napada ulazak među najboljih 100, Ajla Tomljanović (19, 171.) vraća se nakon problema s bolešću (mononukleoza), nastupi najmlađe i iznimno talentirane Ane Konjuh (15, 868.) tek se očekuju, kao i povratak pobjedama Petre Martić (22, 91.). Tu je i najiskusnija – Mirjana Lučić-Baroni (31, 100.) koja se također ne predaje...

– Ma nema sretnije osobe od mene. Napokon smo dobili jaku mladu generaciju tenisačica. Dugo se čekalo da živne hrvatski ženski tenis, a sad svjedočimo njegovu istinskom procvatu. Posebno mi je drago da je Ajla prebrodila tu bolest i da se vraća. Imamo jednu od najboljih mladih reprezentacija u svijetu i sjajnu perspektivu – oduševljeno kaže izbornica.

Još samo da kapetanica Petra proigra.

– Petri nedostaje malo samopouzdanja nakon problema s ozljedom. No, kad podigne tjelesnu spremu i vrati se pobjedama, ja joj predviđam ulazak među 10-15 najboljih tenisačica.

I Konjuh ima manjih zdravstvenih problema?

Slijede slatke brige

– Da, Ana ima malih problema s ramenom, ali ja vjerujem da će to brzo dovesti u red. Zdravlje je najvažnije, pred njom je karijera i ništa ne treba riskirati. Ona oko sebe ima dobar tim i oni će najbolje znati kad se Ana treba vratiti turnirima.

Kao izbornica imat ćete slatke brige?

– Da, kao ona koju od tih sjajnih cura gurnuti u vatru. Ove smo godine s reprezentacijom nanizale tri pobjede, ali nismo otišle do kraja. Sljedeće ćemo se godine, uvjerena sam, boriti za Svjetsku skupinu. A za koju godinu moći ćemo se nadati i nečem većem.

Tko je najzaslužniji za taj bum ženskog tenisa?

– Prije svega to je zasluga roditelja. Te djevojke imaju i privatne trenere. U savezu se također trude pomoći koliko mogu – zaključila je pobjednica Roland Garrosa iz 1997. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije