Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN OVE SEZONE

Napokon se dokazao! Otišao iz Dinama kao veliki talent, trebao biti nasljednik Modrića...

Reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.11.2019.
u 07:00

Frank je u Mateu pronašao savršenu sponu koja povezuje veznu liniju, igrača koji se uklapa u sve njegove ideje i kombinacije na terenu. S obzirom na to da Lampard preferira duele i fizički nogomet, teži i velikom pritisku koji bi trebali raditi njegovi igrači

Malo je onih koji nisu primijetili da Chelsea u posljednje vrijeme igra jako dobro. Ta mini renesansa londonske momčadi došla je s trenerom Frankom Lampardom, inače bivšim igračem plavih. Upisali su tako šestu pobjedu u nizu u svim natjecanjima prije koji dan kada su pobijedili Burnley s 4:2 u desetom kolu Premiershipa. I ne, nije u toj utakmici zabio Mateo Kovačić, ali pokazao se kao jedan od najvažnijih kotačića Lampardove momčadi.

– Apsolutno sam oduševljen igrom koju smo pokazali, bilo je fantastično. Ovo je jako teško gostovanje. Pulišić je iskočio u prvi plan zbog hat-tricka, ali Kovačić i Jorginho u sredini odigrali su vrlo sigurno, primali su lopte pod pritiskom. Jako sam zadovoljan njihovom igrom – rekao je trener Chelseaja nakon utakmice te potvrdio da je otkup Kovačića bio dobar posao za otočku momčad.

On je, naime, najprije bio na posudbi iz Real Madrida u kojemu nije mogao pronaći svoje mjesto pod suncem, ali ni zajednički jezik s trenerom Zinedineom Zidaneom. U ovom je ljetnom prijelaznom roku Chelsea zato iskeširao 45 milijuna eura za hrvatskog veznjaka koji je dokazao da je jedan od najboljih veznih igrača cijele engleske lige. Pod Lampardovim vodstvom preporodio se kao i cijela momčad.

Frank je u Mateu pronašao savršenu sponu koja povezuje veznu liniju, igrača koji se uklapa u sve njegove ideje i kombinacije na terenu. S obzirom na to da Lampard preferira duele i fizički nogomet, teži i velikom pritisku koji bi trebali raditi njegovi igrači. Kovačić tu prednjači. U nekoliko posljednjih utakmica upravo je on jedan od najboljih igrača Chelseaja.

Štoviše, neki podaci govore da je u dva ključna elementa duel-igre za veznog igrača Kovačić među top tri igrača tog dijela momčadi.

Bilo kako bilo, igrač koji je odrastao u Dinamu i u nogometni svijet otišao kao veliki talent, taj je talent sada i potvrdio.

Ove je sezone za Chelsea igrao u 14 utakmica u svim natjecanjima. Uspješnost driblinga mu je na 85 posto, osvojeni dueli na 70 posto... a bit će to još i bolje jer naigrat će se u sastavu koji dirigira Frank Lampard, inače čovjek čiji je IQ 150. U top 0,5 posto najinteligentnijih ljudi na svijetu je. Radi usporedbe Einsteinov IQ bio je 160!

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski igrači

Komentara 19

PR
prajdali100
08:56 01.11.2019.

Kovi nedostaje sportske drskosti i probojnosti.Šteta što se više " ne zabija" jer ima sjajan start i početnu brzinu.Što je sa udarcem sa distance ?

IL
ilijan1a
08:53 01.11.2019.

Kova samo tako dalje!

Avatar Sajko
Sajko
09:08 01.11.2019.

Kova je zamjena za Luku koji će se oprostiti od repke nakon Eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije