Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IZ RUSIJE? Stipe Pletikosa ima sedam ponuda na stolu, Njemačka moguća nova destinacija

Naletilić: Stipe nije za klupu, ima brojne ponude

02.06.2009.
u 11:53

Dolaskom Vladimira Karpina na klupu moskovskog Spartaka hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa izgubio je mjesto prvog vratara i u nemilosti je trenera. U ruskim medijima pojavila se vijest da je Pletikosa vrlo blizu odlaska iz Rusije, a kao najozbiljnija destinacija spominje se Njemačka, točnije HSV.

- Pletikosa nema budućnost u Moskvi, tako da mu tražimo novi klub - rekao je menadžer našeg vratara Marko Naletilić.

- Nije nam još uvijek u interesu da spominjemo koji su klubovi u igri, ali uvjeravam vas da je potražnja za prvim vratarom hrvatske reprezentacije velika. Imamo sedam ponuda na stolu iz Njemačke, Italije, Španjolske i Francuske. Neke smo već odbili. Stipe ne želi napustiti Rusiju, ali došao je u godine kad mu nije do sjedenja na klupi - zaključio je Naletilić.

Hrvatski reprezentativni vratar sezonu je počeo kao prvi vratar i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Spartaka, ali odlaskom Michaela Laudrupa s klupe izgubio je mjesto među vratnicama. Novi trener Karpin mjesto prvog vratara dao je Soslanu Džanaevu, a Pletikosu gurnuo na klupu uz obrazloženje da ne može koristiti više od šest stranaca u prvenstvenoj utakmici.

U nešto manje od dvije sezone u Spartaku Pletikosa se uspio probiti na treće mjesto po broju nastupa što se golmana tiče, odmah iza Alexandera Filimonova i Wojciecha Kovalevskiya. U prosjeku je primao 1,175 golova, što ga stavlja na 12. mjesto u konkurenciji 19 vratara.

Pletikosa je ugovorom vezan za rusku momčad do 2011. godine, a prema Transfermarktu vrijedi 6,300.000 eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije