Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS CUP Poraz Ljubičića u polufinalu 2:6, 2:6 i oproštaj od Šangaja

Nalbandian razbio igru Ivana Ljubičića

17.11.2005.
u 17:38

ŠANGAJ - Ivan Ljubičić u ključnom dvoboju za polufinale Masters Cupa nije uspio pobijediti Argentinca Davida Nalbandiana. Štoviše, Nalbandian je totalno 'razoružao' Ivana, te slavio s uvjerljivih 6:2, 6:2, te tako izborio mjesto u polufinalu Master Cupa.

Ljubičić - Nalbandian 2:6, 2:6

Nalbandian je izabrao da prvi servira Ljubičić. Ivan je krenuo malo sporije u meč, a Nalbandian je odlično igrao u dugim izmjenama i stigao je nakon 30:15 do prve break-lopte - 30:40. U još jednoj dugoj izmjeni udaraca Nalbandian je osvojio novi poen (Ljubičićev bekhend završio u mreži) Nalbandian vodi 1:0.

Raspad Ivana Ljubičića
U drugom gemu Nalbandian je bez većih problema osvojio svoj servis i poveo 2:0, a Ivan se muči na svom novom servisu... - 0:30. Prvi Ljubičićev as za 15:30. Nove dvije break lopte za Nalbandiana - 15:40, David je izašao dobro na mrežu i Ljubičić opet griješi - 0:3! Ljubičić će morati pričekati priliku u drugom setu, Nalbandian je za sada previše stabilan i previše u vodstvu - 4:0!

Nismo očekivali ovakav raspad igre Ivana Ljubičića. Počeo je raspucavati sve udarce, u petom gemu gubi 15:40 što je dakako znak za - novi berak. Nalbandian vodi s neočekivanih 5:0!

Mali 'come back'
I konačno! Ivan nije dopustio da izgubio s nulom prvi set, došao je do 15:40 u šestom gemu i oduzeo prvi servis Nalbandianu 1:5. Kasno buđenje, ali bolje ikad nego nikad!

Nakon toga Ivan se konačno približio osvajanju svog servisa, ali je nakon 40:15 Nalbandian sve vratio u egal došavši do izjednačenja, Ljubo odgovara asem, pa još jednim jakim servisom - 5:2!No, Nalbandian nije dopustio potpuni povratak, u sljedećem gemu poveo je 40:15 pa iskoristio prvu set loptu

Drugi set - bez breakova na startu
U drugom setu opet prvi servira Ljubičić, a Nalbandian i dalje prijeti agresivnim udarcima. Ljubičić je poentirao sjajnim bekhendom 'u 90' za 30:15, pa zatim asom stigao do gem lopte (40:30). No, opet je 'pokvario' dojam dvostrukom pogreškom, srećom ovaj put nije završilo breakom, nego odličnim servisom i dobrim izlaskom na mrežu - 1:0. Sad, konačno može Ivan krenuti s napadom, ali Nalbandian ipak mirno osvaja svoj gem - 1:1.

Nove nevolje - opet break
Nove nevolje na vidiku - 15:30 i drugi servis. Opet Ivan bez rješenja u dužoj izmjeni i šalje bekhend u mrežu - 15:40. Prvu je break loptu spasio, a trebao je i drugu, ali je Ivan zicer na voleju zakucao u mrežu - 1:2

Ivan je zatim došao do 15:30 na Davidom servis. Konačno, na 30:30, odličan Ivanov napad, nekoliko snažnih udaraca zaredom i 30:40! No, Ivanu nedostaje i malo sreće, a i kontrole u izmjenama udaraca. Argentinac lako anulira opasnost i vodi 3:1

Katastrofalan servis
I u sljedećem svom servis gemu Ivan muku muči sa servisom - 0:40! Nove tri break lopte za Nalbandiana i koristi već prvu - 4:1 za Argentinca uz dvostruki break.

Sad je već izvjesno da samo čudo može spasiti Ivana od poraza... Nalbandian još jednom lako osvaja svoj servis i vodi 5:1 Pri rezultatu 5:2 Nalbandian servira za meč i ima tri meč lopte (40:0) i iskorištava prvu. Samo 67 minuta trajao je ovaj dvoboj. Kao da je igrao samo jedan tenisač... Čak pet servisa gubio je Ljubičić, odservirao je samo pet aseva, te imao katastrofalnu učinkovitost osvajanja poena na oba servisa...

Danak furioznom ritmu
Nije ovako očekivao Ljubičić svoj meč karijere, ali i takve se situacije događaju, Ivan je jednostavno nakon toliko uzastopnih tjedana pod pritiskom lako mogao negdje 'puknuti', a dogodilo se to baš ovdje u ključnom meču za polufinale Mastersa... Još da nije tako loše ušao u meč možda bismo gledali ozbiljniji dvoboj, ali od samog početka Ivan je zalutao stranputicom, a raspoloženi Nalbandian mu nije davao priliku da se snađe.

Ivanova prilika za polufinale tako je zapravo otišla još s onim tie-breakom u trećem setu protiv Federera... Ivan se nakon fenomenalnog niza u posljednja dva mjeseca ovim porazom oprostio od ATP sezone. Početkom prosinca očekuje ga nastup u finalu Davis Cupa u Bratislavi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije