Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD 3.5 MLRD.

Nakon što je ostala bez klubova, Superliga ostala i bez ikakvog novca

Real Madrid president Florentino Perez arrives at a radio station in Madrid
SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.04.2021.
u 12:56

- Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju - rekli su iz JPMorgan Chase & Co., američke banke koja je projekt elitnog natjecanja trebala financirati s nešto više od tri i pol milijarde eura

Glavni financijer europske Superlige, projekta elitnih europskih klubova koji iz dana u dan sve više propada, JPMorgan Chase & Co odustali su od financiranja natjecanja u bilo kojem pogledu.

- Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju - rekli su iz JPMorgan Chase & Co., američke banke koja je projekt elitnog natjecanja trebala financirati s nešto više od tri i pol milijarde eura

Svaki od klubova osnivača trebao je dobiti 350 milijuna eura za ulazak u ligu, što je četiri puta više od iznosa kojeg je osvajač Lige prvaka dobio 2020. godine, prenosi američki New York Times.  

Podsjetimo, Superligu je osnovalo 12 klubova (Arsenal, Chelsea, Man. United, Man. City, Tottenham, Liverpool, Juventus, Inter, Milan, Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona), a nakon žestokih reakcija navijača, nogometaša, klubova, nacionalnih saveza te Uefe i Fife projekt je ubrzo obustavljen. Od klubova osnivača još jedino Juventus, Real i Barcelona nisu odstupili od elitističkog natjecanja.

Glavni razlog bijesa bio je taj što klubovi osnivači nikad ne bi mogli ispasti iz lige, pa se samim time narušavaju sva natjecateljska i sportska načela nogometa.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dzambo
dzambo
16:03 23.04.2021.

Mnogi neznaju da ta Banka nedaje tolike pare ''na ljepe oci'' i da bi svih ti klubovi u Super Ligi morali potpisati ugovor na iduce 23 god. sto znaci sta god da bi se desilo u buducnosti ta Banka bi mogla raditi sta hoce sa tim natjecanjem u toj ligi i sa klubovima isto tako iduce 23 god. Jednostavan problem za te klubove koji su pokusali progurati sve to jesu od R.M Barce koji su u velikom minusu i htjeli su nabrzinu rijesiti svoj problem sto su ga godinama pravili...to jest trosili i placali bas previse i niko im zato nije kriv i jos sve na to i pored svega mnogi ti klubovi su planirali jos vecu kupovinu igraca u buducnosti i jos vise placanje...jednostavno to ti dodje ka da si ''maksirao'' svoje kreditne kartice i trazis jos drugih kreditni kartica i kad tak radis,zivis,poslujes tu izvlacenja nema....jer dugujes sve vise i vise...

DU
Deleted user
13:31 23.04.2021.

Šta ima veze , pa rekli su da igraju zbog nogometa i navijača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije