Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo igra protiv Varaždina

Nakon Reala povratak u domaće dvorište

krunoslav jurčić
Goran Stanzl/Pixsell
16.09.2011.
u 13:25

Mateo Kovačić ima sve uvjete da postane vrhunski igrač, no moramo polako s njime, pogotovo kod tjelesne izgradnje. Pa dečko još raste, bole ga koljena

Real je bio, sad je na redu Varaždin. U Dinamu se polako okreću tom susretu, svjesni da im treba pobjeda na putu do nove Lige prvaka, bez naslova hrvatskog prvaka ne bi bilo ni takvih utakmica sa svjetskim velikanima kao Real.

– Za nas je utakmica s Varaždinom teška iako se takve riječi možda čine čudnima, ali tu je ogromno pražnjenje igrača koji su igrali, zato je uvijek prva sljedeća utakmica nakon tako takvih velikih susreta jako teška. Teško je i psihološki pripremiti igrače. Varaždin dolazi sa svojim problemima, imaju novog trenera koji je učenik Ivice Osima, momčad se drastično promijenila, sve sami klinci bez prvoligaškog iskustva. Mi imamo 16 do 18 igrača koji nose teret i bit će ponovno osvježenja, pogotovo u napadačkom dijelu – govorio je plavi trener Krunoslav Jurčić.

Protiv svog će bivšeg kluba zaigrati zacijelo i Nikola Pokrivač.

– Važno bi bilo što prije zabiti gol, vidjelo se protiv Lučkog, kad nismo poentirali, da možemo imati problema – kaže Pokrivač koji baš i ne poznaje previše previše igrače današnjeg Varaždina.

– Možda jednoga, dvojicu...

– Pa zna Vugrinca – uskliknuo je Jurčić koji će se morati pozabaviti motiviranjem svojih nogometaša.

– Pitali ste me o motivaciji pred Real, mnogo je to teže pred utakmice kao što je ova danas. I zato idemo na osvježenja, na igrače koji se nisu toliko ispraznili protiv Reala, da dobijemo energiju koja nam treba.

Osvrnuo se trener još jednom na veliku srijedu u Ligi prvaka.

– Nije se ništa promijenio, ponosan sam na napravljeno, ali i nesretan zbog rezultata. Ne bih volio da sad sve ode u nekom drugom smjeru, vidim da rastu apetiti. Lijepo je biti svjestan svojih kvaliteta, ali ne podcjenjivati ostale suparnike u Ligi prvaka, za to nema baš nikakva razloga.

Jurčić se nada većem broju gledatelja nego na prijašnjim susretima naše lige. Mogli bi doći jer je Jurčić uz pobjedu poželio i atraktivnu igru. A bude li igrao Mateo Kovačić, moglo bi biti atraktivno. Taj je klinac s Realom pokazao da se ne boji velikih igrača, a sad ga opet traže veliki klubovi (Juventus).

– Tražili su ga i prije, još dok je bio u mlađim kategorijama. Moramo biti pametni s njim, paziti da ga polako uvodimo, paziti na tjelesnu izgradnju. Njega bole koljena jer dečko još raste. No, čvrsto stoji na zemlji, živi normalan život, veliki je talent i ima sve uvjete da postane vrhunski igrač – zaključio je Kruno. 

Ključne riječi

Komentara 16

SE
serđo
13:58 16.09.2011.

saćešvidit kad zaraluču propale bojkotlije i utjeraju strah u kosti djeci na tribinama, da se više roditelji ne požele vratit...

VO
volimDinamo
14:29 16.09.2011.

klinci već nose dinamovu igru Kovačić,Šitum,Tomečak,Vrsaljko,a tu ima jošdosta mladih malo iznad 20godina,Kelava,Badelj,Vida... sa kombinacijom ovih iskusnijih to je veliki dinamov uspjeh. Od ovih sedam mladih koje sam nabrojio šest ih je iz dinamove škole,svaka čast dinamu i njegovoj upravi na ovom postignuću.

XY
xyxyxy
20:15 16.09.2011.

@ juxxy jazz, zašto si tek sad kupio godišnju ulaznicu. U nekom drugom članku rekao si da si BBB, dakle, ako već govorite da ste uvijek uz klub, zašto tek sad kupuješ ulaznicu, gdje si bio do sada? Čekao si da ti oni gore s vrha dadu dopuštenje da se prošetaš do Maksimira i kupiš ulaznicu. Pa ćeš nam ti onda govoriti da odemo na HNL. Netko tko radi što mu drugi kažu, koj inema svoje mišljenje, nego sluša nekoga tko malo bojkotira, pa shvati da nema ništa od toga, pa prestane, pa će uskoro nešto treće izvesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije