Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaška nedjelja

Nakon Cibonina i Splitova, "vitamini" i Simon žele i skalp Zadrana

28.01.2023.
u 22:19

Ove nedjelje u Zagrebu se igraju tri vrlo zanimljive utakmice, za košarkaške kibice svojevrsne poslastice: Cibona - Mega (u 12 sati), Dinamo - Split (18.00) i Cedevita Junior - Zadar (20.45)

Zagrebački ljubitelji košarke, ma koliko ih još ostalo, ove nedjelje doći će na svoje. Naime, u glavnom gradu u istom danu bit će odigrane tri vrlo zanimljive utakmice.

Na parket (Draženova doma), točno u podne, prvi će istrčati košarkaši Cibone koji u utakmici ABA lige dočekuju beogradsku Megu u prilici da izbore sedmu pobjedu i miran san za nastavak natjecanja.

A takvo što već su osigurali košarkaši Zadra koji su ovog vikenda nadjačali čačanski Borac (85:75) i izborili osmu pobjedu što se pretpostavlja dovoljnim za ostanak u najvišem regionalnom razredu. A Zadrani u 20.45 u zagrebačkom Trnskom, u Dvorani Boško Božić Pepsi, gostuju kod Cedevite Junior.

Vrlo važnu abaligašku pobjedu, i to gostujuću, ukupno šestu, izborili su i košarkaši Splita nadvisivši u Laktašima domaću Igokeu (92:88). A novi ispit za žute predstavljat će košarkaši Dinama koji ih dočekuju, na proputovanju kroz Zagreb, u Draženovu domu u 18 sati.

Od sva tri ponuđena sadržaja najintrigantnijim nam se čini dvoboj cedevitaša i Zadrana. Naime, nakon što su u gostujućim utakmicama pobijedili Cibonu i Split, "vitamini" imaju priliku skinuti i trećeg člana velike trojke hrvatske klupske košarke i tako, zapravo, formirati veliku četvorku.

- Igramo lijepo, u dobrom smo ritmu, odigrali smo dvije jako dobre utakmice protiv abaligaša no sada nam predstoji Zadar koji, od sva tri naša kluba, igra najbolju košarku u ABA ligi. Stoga pozivam navijače da ispune dvoranu, vjerujem da će to biti jedan lijepi derbi. Trnsko je dvorana uz koju sam vezan emocijama a mi ćemo dati sve od sebe da skinemo skalp još jednom abaligašu - kazao je Kruno Simon, igrač koji svojim dolaskom predstavlja itekako vidljivu dodatnu (novu) vrijednost momčadi Cedevite Junior.

Utakmica bez favorita je i ogled Cibone i Mege koja u Zagreb stiže s tri pobjede u nizu, nad Zadrom, Igokeom i FMP-om.

- Dolazi nam talentirana momčad neupitnog potencijala. Znamo da smo u Beogradu mi pobijedili, no oni su u međuvremenu puno toga promijenili. Pozivam naše navijače da nam daju dodatnu snagu da dođemo do nove pobjede.

Navijače, i to vrlo glasne Bad Blue Boyse, prizivaju i košarkaši Dinama koji planiraju pružiti žutima najjači mogući otpor. Uostalom, dinamovci su imali cijeli tjedan za pripremu ove utakmice a Splićani su još u subotu navečer bili bitku u Laktašima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije