Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA KONJUH

Nakon četiriju operacija, "mala s Lapada" se vraća i protiv svih je opasna

Tennis: US Open
Jerry Lai/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.09.2021.
u 15:47

Zasad je najvrjedniji Anin ovogodišnji rezultat finale San Josea (poraz od Collins) koji joj je donio 210 od 964 bodova koliko sada ima.

Ako je Marin Čilić ove godine najuspješniji među našim tenisačima, onda je među tenisačicama to Ana Konjuh. Mlada Dubrovčanka (23) na svom je mukotrpnom putu povratka u svjetski vrh (nakon četiriju operacija lakta) imala i oscilacija (poraz od Djačenko u Chicagu), ali u cjelini dobro izgleda na terenu.

Možda bi i na US Openu napravila nešto više, da već u prvom kolu glavnog turnira nije naletjela na kasniju finalisticu Kanađanku Leylah Fernandez....

Šesti put ove godine

Ana je u New Yorku prošla kvalifikacije, a sada je to ponovila i na jakom WTA 500 turniru u češkom gradu Ostravi (šesti put ove godine). U završnom krugu kvalifikacija, u sučeljavanju dviju Hrvatica, sa 7:6 (4), 6:3 (nakon 97 minuta igre) pobijedila je Zadranku s američkom putovnicom Bernardu Peru, 90. tenisačicu svijeta.

I tako je sad Konjuh, osim nastupa na glavnom turniru, osigurala i dolazak na 77. mjesto WTA liste, što je napredak od pet mjesta. Još je to daleko od njezina najboljeg renkinga, 20. mjesta na kojem je bila u srpnju 2017. godine, ali i to je plasman koji će joj omogućiti da ubuduće ne mora igrati kvalifikacije na WTA turnirima, što je velika prednost. Gledaju li se samo ovogodišnji rezultati Ana je na 48. mjestu i u ovom trenutku najbolje stoji od svih hrvatskih igračica (Martić 52., Vekić 84.).

Bila u finalu San Josea

To kao i činjenica da je u konkurenciji vršnjakinja i mlađih tenisačica na 19. mjestu, govori da od “male s Lapada” možemo u nastavku sezone očekivati još bolje rezultate. Možda već u Ostravi...

Zasad je najvrjedniji Anin ovogodišnji rezultat finale San Josea (poraz od Collins) koji joj je donio 210 od 964 bodova koliko sada ima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije