Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO POJAČANJE

Nakon 12 godina u Hrvatskoj: Mate Bilić potpisao za Split na 2 godine

Mate Bilić
Ozren Maršić
20.06.2013.
u 11:43

- Kad ovako veliki igrači dolaze u male klubove, onda je to draž, znak da se klub diže. Njegovim dolaskom porasle su ambicije - rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul

Mate Bilić, 32-godišnji napadač Sporting Gijona, novi je igrač Splita, potpisao je ugovor na dvije godine. Veliko je to pojačanje za "crvene", iskusni Bilić već dugo je želja Slavena Žužula, njegov dolazak najavljivao se i tijekom prošle sezone, a sada je realiziran. Raste omiška kolonija u Splitu, Ivica Križanac prvo je ime Žužulove momčad, sada je stigao i Bilić. Inicijalne korake u realizaciji transfera odradio je baš Križanac, a posao je zaključio Žužul.

- Previše riječi na Matu ne treba trošiti, uz Križanca on je najveće igračko ime koje je stiglo u naš klub. Očekujemo još bolji Split, od njega očekujemo puno golova, liderstvo, karakter... Kad ovako veliki igrači dolaze u male klubove, onda je to draž, znak da se klub diže. Njegovim dolaskom porasle su ambicije - rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul.

A o ambicijama je jasno kazao na službenom fotografiranju.

- Evo jedna slika za titulu prvaka - dobacio je Žužul.

Otkrio je da su ga novinarska pitanja otprije petnaestak dana natjerala da završi posao s Bilićem.

- Tada ste me pitali stiže li Bilić, nismo još bili razgovarali. Nakon toga sam razmišljao,  odlučio popričati s Matom, otišao sam u Španjolsku i evo nas - kaže Žužul.

Split je stvorio mega napad. Bilić, Rebić, Erceg, Belle, Mršić... Teško će neka obrana odoliti takvim igračima. A hoće li svi dočekati prvenstvo u dresu Splita?

- Naša vrata za transfere su otvorena, ali nećemo prodavati na brzinu. Kod nas nema nikakvog pritiska - kazao je Žužul.

Bilić je Hajdukovo dijete, s tim da je posljednjih dvanaest sezona proveo u inozemstvu, a deset i pol godina igrao je u Španjolskoj.

- Split je u ovom trenutku u rastu, imamo dobru momčad, ambicije su bitne, nastojat ćemo biti u vrhu, bolji nego ove sezone. S predsjednikom sam se dogovorio za deset minuta, čim je došao u Španjolsku bilo mi je jasno da je riječ o ozbiljnom poslu. Pratim Hrvatsku ligu, liga 16 nije bila dobro riješenje, ovaj sistem s 10 klubova je pomak prema dizanju kvalitete. Uvijek sam motiviran, prošle sezone sam odigrao 32 utakmice, zabio 11 golova - rekao je Bilić.

Puno puta ga se spominjalo kao povratnika u Hajduk, ali završio je u Parku mladeži.

- Svi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, zahvalan sam, ja sam profesionalac, svoj kruh zarađujem pošteno, od njega živi moja obitelj. S Hajdukom nisam bio u kontaktu, Split je pokazao želju da me dovede i tu sam - zaključio je Bilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije