Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt na igralištu

Najveće nogometne tragedije: Mertens, Puerta, Jarque, Foe...

Antonio Puerta
Foto: UESyndication/PIXSELL
30.04.2015.
u 19:44

Preminuli Gregory Mertens bio je, pregledi su pokazivali, zdrav mladi sportaš.

Poput sve brojnijih slučajeva u svijetu nogometa i preminuli Gregory Mertens bio je, pregledi su pokazivali, zdrav mladi sportaš. Unatoč tome, odsad će se njegovo ime spominjati u kontekstu najtužnijih nogometnih priča, piše Goal.

MARC-VIVIEN FOE – 26. lipnja 2003. godine još je jedna tragedija pogodila sportski svijet. U polufinalnoj utakmici kupa konfederacija protiv Kolumbije, Kamerunac Marc-Vivien Foe iznenada je kolabirao. Doktori su mu na travi pokušali pružiti pomoć. No bivši igrač Cityja, Lensa, Lyona i Manchestera preminuo je u 28. godini.

MIKLOS FEHER – Benficin napadač zbog iznenadnog zastoja srca srušio se 25. siječnja 2004. godine tijekom utakmice protiv kluba Vitória de Guimarães. Iako su ga liječnici uspjeli reanimirati na terenu, dvadesetčetverogodišnjak je preminuo na putu prema bolnici. U njegovo sjećanje Benfica je ''umirovila'' dres s brojem 29.

ANTONIO PUERTA – Početkom sezone 2007./2008. Sevilla je igrala protiv Getafea, a tragedija se dogodila Antoniju Puerti. Španjolac (22) je doživio srčani udar, a uz podršku publike uspio se pridići i otići u svlačionicu, ali tamo su ga morali oživljavati pet puta. Osvajač Kupa Uefa i španjolski reprezentativac prebačen je u bolnicu, ali mu se stanje pogoršavalo. Preminuo je nakon tri dana. Kasnije je liječnik izjavio da je Puerta patio od teške nasljedne bolesti srca.

GREGORY MERTENS – U ponedjeljak, 27. travnja, Mertens se srušio u dvoboju rezervi svog Lokerena i Genka. Ustanovljeno je da je riječ o srčanom zastoju, prevezen je u bolnicu, a crne početne prognoze postale su stvarnost 30. travnja kada je preminuo. Prema liječničkim pregledima uoči sezone, nije imao nikakvih zdravstvenih problema...

Koje su još tragedije potresle nogometnu javnost, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Mladi nogometaš doživio srčani udar na utakmici i preminuo u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije