Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBAovci u sloveniji

Najveća zvijezda Eurobasketa bit će Francuz Tony Parker

'San Antonio Spurs Tony Parker (R) goes up to score against Los Angeles Lakers Andrew Goudelock during Game 4 of their NBA Western Conference Quarterfinals basketball playoff series in Los Angeles, Ap
Reuters/Pixsell
03.09.2013.
u 11:45

Osim Hrvatske, bez NBA igrača na EP-u bit će i Grčka, Belgija, Finska, Gruzija, Njemačka, V. Britanija i Letonija

Hrvatska je jedna od onih osam reprezentacija (od ukupno 24) u kojoj na ovom Eurobasketu neće biti NBA igrača. Lijepa Naša nema predstavnika u najjačoj ligi svijeta još otkako je Roko Ukić u siječnju 2010. godine zatražio raskid ugovora s Milwaukeejem da bi se vratio u Europu. Kapetan naše reprezentacije tada nije više želio statirati, a za sadašnju situaciju kaže:

– Imamo mi i sada šest-sedam igrača koji bi, da se odluče staviti na NBA tržište, mogli dobiti NBA minimalac, no mnogi igrači danas drukčije razmišljaju. Ako već u Europi igraju u dobrim klubovima, ako imaju status, teško je otići u nepoznato. Ako jer riječ o Srbinu Raduljici, Makedoncu Antiću ili Izraelcu Mekeli, onda je to nešto drugo. Oni su očito u NBA otišli ciljano, da uzmu minimum i da probaju.

U NBA ligi od naših bi ugovor mogli dobiti upravo Ukić, ali i Planinić, Tomić, Šarić da je izašao na NBA draft te nekolicina draftiranih koji se još drže Europe (Bogdanović, Tomić, Barać, Zubčić). No, svi oni čekaju povoljniju priliku, prije svega Bogdanović kojeg Brooklyn Netsi čekaju raširenih ruku. A ondje bi mu suigrač bio Rus Andrej Kiriljenko, jedna od najvećih NBA zvijezda koje u Sloveniji neće biti, ali i Mirza Teletović, igrač koji se nasjedio na klupi Netsa i u Eurobasketu traži priliku za novo igračko dokazivanje.

Zbog ozljeda, zasićenosti, čekanja novog ugovora, pritisak kluba ovaj će Eurobasket propustiti čak 25 NBA igrača, no još će ih biti više nego što ih nedostaje (28).

Momčad sastavljena od onih kojih nema elegantno bi ušla u doigravanje, a možda bi konkurirala i za konferencijski finale NBA lige. Prvu petorku te momčadi činili bi Slovenac Udrih, Britanac Deng, Rus Kiriljenko, Nijemac Nowitzki i Španjolac Pau Gasol, a tu je još niz vrsnih igrača poput Noaha, Pekovića, Galinarija, Ibake i Kamana, Amerikanca s njemačkom putovnicom koji je otkazao kada je čuo da se Nowitzki namjerava ovo ljeto odmarati.

No, zato će ovdje biti Francuskoj uvijek vjerni Tony Parker (\"nema ljepšeg osjećaja u sportu od igranja za reprezentaciju\"), kojeg smatramo i najvećom zvijezdom ovog Eurobasketa. Tu su najbolji defenzivac NBA lige Marc Gasol, sjajni razigravač Ricky Rubio, atraktivni Nicolas Batum, Turci Turkoglu, Ilyasova i Asik...

Od favorita prvenstva bez NBA igrača samo je Grčka, no zato ih Švedska ima čak dvojicu (Jerebko, Tayor), a Ukrajina jednog (Kravcov). NBA igrača u svom sastavu ima i Makedonija (Antić) no on će tamo zaigrati tek nakon Eurobasketa, baš kao i mladi Srbin Nedović.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije