Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEKINŠKA PATKA

Najveća živuća panda na svijetu nije me doživjela, odlučila je spavati

Panda
Foto: Damir Mrvec
26.08.2015.
u 15:04

Za deset minuta “jahanja” kanalom treba izdvojiti “samo” 250 kuna. U nekoliko minuta koliko sam gledao vožnje nitko nije pao u vodu, ali su svi izašli potpuno mokri.

Za zoološki vrt u Pekingu kažu da je jedan od najvećih na svijetu. I po površini, i po broju životinjskih vrsta (500), i po broju životinja (5000). I moram reći da izgleda spektakularno. Nemoguće ga je obići u jednom danu.

Odustao sam kada je aplikacija na mobitelu pokazala da sam prešao već deset kilometara. Dnevno ga posjeti 500 tisuća ljudi, koji u njemu potroše više od pet milijuna kuna na suvenire, piće, jelo, ulaznice i brojne atrakcije. Jedna od atrakcija je superbrza vožnja gliserom po velikim valovima.

Za deset minuta “jahanja” kanalom treba izdvojiti “samo” 250 kuna. U nekoliko minuta koliko sam gledao vožnje nitko nije pao u vodu, ali su svi izašli potpuno mokri. Sreća da je dan bio sparan pa im je osvježenje dobro došlo, makar je voda mutna i prljava.

Jedna od najvećih atrakcija ZOO-a je velika panda. Kažu da je to najveća živuća panda na svijetu. No, nije bila raspoložena za fotografiranje. Ležala je na nekom drvenom mostiću i drijemala, kao uostalom i većina životinja.

Valjda sam došao u vrijeme popodnevnog odmora. Lavovi i tigrovi imaju ogroman prostor. Kad se samo sjetim zagrebačkog ZOO-a i njegovih tigrova i lavova koji se kreću u desetak četvornih metara... A primjerice samo pandina kuća prostire se na 10.000 četvornih metara. Pekinški akvarij nije jedan od najvećih nego uvjerljivo najveći na svijetu. Za 170 kuna može se vidjeti tisuću različitih životinja koje žive u vodi.

Tu se mogu vidjeti kineska jesetra, riba koja je nacionalni simbol Kine, morski slonovi, veliki morski psi... A ulaznica je skupa jer ćete teško igdje na svijetu uživo vidjeti šou s kitovima i morskim lavovima. Za kraj sam izabrao vožnju do Ljetne palače nečim što najviše sliči katamaranu. To je najveći i najbolje očuvani kraljevski park u Kini.

>> Peking stao na tri sata zbog vojne parade

>> Ivano Balić igra košarku za Miami Heat!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije