Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacije

Najveća rivalstva - brisanje guzice dresom, gađanja urinom i rat zbog nogometa

Hrvatska - Srbija
Goran Stanzl/PIXSELL
26.06.2015.
u 20:52

Salvador - Honduras | Šuška se da su ove dvije zemlje gotovo zaratile tijekom nogometne utakmice 1969. godine, iako je jasno da nogomet nije jedini razlog za sukob.

Copa America u polufinalu nudi eventualni dvoboj Argentine i Brazila, jedno od najvećih rivalstava u povijesti nogometa. Goal.com stoga se prisjetio onih najvećih.

20. Kina - Južna Koreja | Krećemo s azijskim rivalstvom koje je posebno po tome što su Kinezi na pobjedu nad velikim rivalom čekali čak 22 utakmice. U razdoblju od 1978. do 2010. Kinezi u nijednoj od 28 utakmica nisu pobijedili Južnokorejce. Kinezi su sami izmislili riječ za utakmice protiv Južne Koreje - Korejofobija. Niz je prekinut slavljem 3:0 na Igrama Istočne Azije 2010. godine.

19. Češka - Slovačka | Dvije države koje su do 1993. godine nastupale pod jednom zastavom često su igrale 'savezni derbi'. Češka je bila puno jača u odnosu na Slovake koji posljednjih godina ipak pokazuju da bi uskoro mogli biti bolji od 'starijeg brata'.

18. Španjolska - Portugal | Prezir susjeda - tako bi se najbolje opisalo jedno od najstarijih nogometnih rivalstava. Jedni protiv drugih igrali su 36 puta uz 18 pobjeda Španjolske, šest Portugalaca i 12 remija. Portugalcima nije u posljednje vrijeme pomogao ni Cristiano Ronaldo jer su Španjolci bili dominantna sila zadnjih desetak godina.

17. Salvador - Honduras | Šuška se da su ove dvije zemlje gotovo zaratile tijekom nogometne utakmice 1969. godine, iako je jasno da nogomet nije jedini razlog za sukob. Imigracija Salvadoraca u Honduras je dovela do njihovog masovnog protjerivanja. Sve je eskaliralo u kvalifikacijskoj utakmicu koju je obilježilo nasilje. Salvador je prekinuo sve veze sa susjedima i počeo napad na honduraškom tlu. Tisuće je bilo mrtvih, a rivalstvo je do današnjih dana ostalo.

16. Francuska - Italija | Rivalstvo ove dvije zemlje je vrlo intrigantno. Talijani su dominirali do 1982. godine i izgubili su samo triput u 26 utakmica protiv Talijana. Od tada pa do 2008. trikolori nijednom nisu izgubili od azzurra. Najpoznatija utakmica je ona iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godina kada je Zinedine Zidane glavom udario Marca Materazzija i tako na neslavan način završio karijeru, a Talijani su se nakon lutrije jedanaesteraca popeli na svjetski tron.

Sva ostala najveća rivalstva, među kojima je i ono Hrvatske i Srbije, pogledajte na portalu Goal.com.

>>Nijemci tvrde: Šuker je bio u bliskom kontaktu s kladioničarskom mafijom!

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
00:07 27.06.2015.

...brisanje guzice dresom... !!! Kakav riječnik! Dajte nam ime autora.

ZE
zecco
21:46 26.06.2015.

Argentina-Brazil, to je ne samo rivalstvo, već i neprijateljstvo.---------------- Njemačka-Nizozenska veliko rivalstvo, koje je započelo 1974. u finalu SP, kada su Nizozemci nadigrali Nijemce, ali su ipak izgubili, od tada su Nizozemci totalno frustrirani i ljuti na Nijemce...osveta je stiglaa u polufinalu EP-a 1988. 2:1 za Nizozemsku i to u Njemačkoj. Međutim Njemci su kasnije opet bili uspješniji. Dobili su na SP 1990. 2:1 i na EP 2012 2:1. Na utakmici na SP 1990. Rijkard je pljunuo Vollera----------- Njemačka-Engleska---također veliko rivalstvo--Englezi su dobili u finalu SP 1966. u produžetcima nepostojećim golom..Njemci su dobili Engleze na SP 1990. i na EP 1996. oba puta na penale, te ih razbili 2014. sa 4:1..tako da Englezi imaju pravi komplex------Ali njemci isto tako imaju komplex od Talijana, koje nikada još nisu dobili u jednoj službenoj utakmici... Taijani su ih pobjedili u polufinalu SP 1970 4:3, pa u finalu SP 1982. 3:1, pa na SP 2006. 2:0 i na EP 2:1...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije