Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne stišava se gnjev Engleza

Najveća engleska sramota - ispadanje s Eura od Islanda

Engleska - Island
Foto: Reuters
1/11
29.06.2016.
u 19:25

Slaven Bilić postao jedan od desetorice najpoželjnijih trenera za mjesto nasljednika očajnog Roya Hodgsona.

Slučajno ili ne, prije nekoliko dana kupio sam knjigu znakovita naziva “Ne spominji rezultat – mazohistička povijest engleske nacionalne momčadi“. Autor je ove zbirke engleskih nogometnih neuspjeha, među kojima je i poznati kišobran s Wembleya, kolega iz Daily Telegrapha Simon Briggs. Dan poslije sante o koju je udario precijenjeni engleski brod htio sam ga pitati namjerava li obnoviti knjigu i napisati novo poglavlje, ali u Telegraphu su mi rekli da već neko vrijeme prati samo tenis i da je trenutačno u Wimbledonu. Rooneya je zamijenio za Murraya. Jako dobar potez za njegovo mentalno zdravlje i ništa čudno s obzirom na trenutačnu klimu u engleskom nogometu, odnosno tenisu.

„No, nije sve tako crno, pred nama su kvalifikacije za SP i novi veliki protivnik – Slovačka“; tim je riječima emisiju nakon poraza protiv Islanda odjavio bivši engleski izbornik, a sada komentator ITV-a Glenn Hoddle. Englezi su nevjerojatno duhovit i sarkastičan narod pa su se na taj način oprostili i s Royem Hodgsonom, koji je preživio Brazil, ali ne i Francusku. Dan poslije ispadanja s Eura uvelike se kalkulira tko će biti novi izbornik, a gotovo u svim anketama u prednosti je Gareth Southgate. To je onaj isti onaj Southate koji je 1996. u polufinalu Eura promašio presudni jedanaesterac u utakmici protiv Njemačke.

Treba nam psiholog

Čista slučajnost, ali i on radi na ITV-u kao komentator, a njegovi zagovornici ističu da je napravio sjajan posao s mladom engleskom reprezentacijom te da su sadašnji prvotimci proizašli upravo iz njegova kadra. No, mnogi se i ne slažu s tom tezom. Tom Wright, BBC-jev dopisnik iz East Midlandsa, jedan je od njih.

– Gareth Southgate vrlo je neiskusan trener. Mislim da nije dorastao poslu u koji ga mnogi guraju. Bolja je varijanta angažirati npr. Guusa Hiddinka, barem kao prijelazno rješenje, a onda potražiti nekoga tko odgovara zahtjevima. Engleska nogometna reprezentacija specifična je po mnogočemu. Novi bi izbornik ponajprije trebao biti psiholog i probuditi momčad iz letargije u kojoj se nalazi. Nakon svih „Islanda“ u povijesti, Englezi se nevjerojatno boje neuspjeha i imaju problem sa samopouzdanjem.

Iako je Engleska nesumnjivo puno kvalitetnija momčad od Islanda, to nije uspjela pokazati na terenu. Tu se nešto mora promijeniti, treba nam trener koji će nas podići!

Slaven Bilić pojavio se na engleskim kladionicama kao jedan od desetorice željenih trenera na mjestu izbornika reprezentacije. Engleski Telegraph također predlaže hrvatskog trenera kao moguće i dobro rješenje, uz imena poput Jürgena Klinsmanna i Arsenea Wengera. Naravno, tu je i uvijek prisutni Jose Mourinho. Velika čast za čovjeka koji je dva puta pobijedio Engleze.

Još jedan engleski nogometni san rasplinuo se i nestao, kao da ga nikada nije ni bilo. Svi ti sjajni igrači ponovno nisu pokazali gotovo ništa, a ono što je istaknuo jedan engleski dnevni list u svom naslovu dan poslije posebno je zanimljivo: „Jako smo loši i to više nije vijest“.

Navikli se na batine

Charlie je prijatelj iz Nottinghama i veliki nogometni zaljubljenik. Jutros je bio loše volje, ali kako sam kaže, naviknut je na takva jutra i kao Arsenalov navijač... kada su neuspjesi u pitanju, u dobroj je formi. – Ništa me više ne iznenađuje. To je već postala svakodnevica. Sada se okrećemo Premier ligi. U Engleskoj više nikoga ne zanima Europsko prvenstvo. Ove sezone Arsenal ide po naslov!

Iako nije završeno, Englezima je prvenstvo završilo. Novine smanjuju broj stranica posvećen Euru i počinje potraga za igračima koji odlaze i dolaze u najskuplju ligu svijeta.

Sve po starom...

Komentara 3

AO
admini_obrišite_si_mami
20:42 29.06.2016.

Sramota?! Pa to je sport...koji vam je?!

DU
Deleted user
06:57 30.06.2016.

ispali sa eura ispali iz EU-unije....

DH
dalibor.hren
13:32 30.06.2016.

Engleska kvalitetnija od Islanda? Samo skuplja i precijenjena!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije