Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta je bilo

Najtrofejniji britanski biciklist svih vremena završio karijeru

bradley wiggins
PA/Pixsell
28.12.2016.
u 19:07

Sretao sam svoje idole i vozio uz najbolje posljednjih 20 godina. Radio sam s najboljim trenerima i menadžerima kojima ću zauvijek biti zahvalan na podršci"

Najtrofejniji britanski biciklist svih vremena i prvi pobjednik Tour de Francea iz te zemlje, 36-godišnji Bradley Wiggins, u srijedu je na svom twitter profilu objavio da završava profesionalnu natjecateljsku karijeru.

"2016. je kraj puta u ovom poglavlju, prema naprijed i prema gore, djeca iz Kilburna sa "stopalima na zemlji, glavom u oblacima" ne osvajaju olimpijska zlata i Tour de France! Sad to čine", napisao je vlasnik osam olimpijskih medalja, od čega je pet zlatnih, jedna srebrna i dvije brončane, a osvajao ih je na pet uzastopnih Igara od Sydneyja 2000. do Rio de Janeira 2016.

"Sretao sam svoje idole i vozio uz najbolje posljednjih 20 godina. Radio sam s najboljim trenerima i menadžerima kojima ću zauvijek biti zahvalan na podršci. Ono što ću zauvijek pamtiti je podrška i naklonost publike kroz sve uspone i padove, a za sve je zaslužna vožnja biciklom", dodao je Wiggins koji se posljednjih mjeseci svoje karijere morao suočiti s optužbama da je 2011. godine tijekom Tour de Francea, koji nije uspio završiti zbog pada, koristio nedopuštena stimulativna sredstva u terapeutske svrhe i uz liječničko odobrenje.

S osam olimpijskih medalja, od čega je sedam osvojio na pisti, a 2012. godine na Igrama u Londonu bio najbrži u cestovnoj utrci na kronometar, Wiggins je najuspješniji britanski biciklist, a olimpijskom zlatu osvojenom na domaćem terenu iste je godine dodao i trijumf na najglasovitijoj biciklističkoj utrci Tour de Franceu, na kojoj je postao prvim britanskim pobjednikom. 

"2012. je bila nezamisliva i dala mi snagu. Biciklizam mi je dao sve, ali ne bih uspio bez podrške svoje prekrasne supruge Cath i naše sjajne djece", zaključio je Sir Bradley Wiggins koji u svojoj vitrini ima i sedam zlatnih medalja sa svjetskih biciklističkih prvenstva na pisti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije