Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAK PROTESTA

Najstarija osoba na svijetu odbila nositi olimpijsku baklju: Razlozi su jasni

Tokyo 2020 Olympic Torch Relay in Kumamoto
KEIZO MORI/Newscom/PIXSELL
07.05.2021.
u 14:44

"Starački dom u kojem živi najstariji Zemljanin zabranio je posjetiteljima ulazak kao mjera za sprečavanje ulaska virusa, osiguravajući tako dosadašnju sigurnost stanovnika: Zato Kane neće nositi baklju", rekla je njezina obitelj

Najstarija osoba na svijetu, 118-godišnja Japanka Kane Tanaka iz grada Fukuoke, odrekla se mjesta u štafeti olimpijske baklje zbog povećanja broja slučajeva covida-19 u cijeloj zemlji, izvijestila je novinska agencija AFP.

"Starački dom u kojem živi najstariji Zemljanin zabranio je posjetiteljima ulazak kao mjera za sprečavanje ulaska virusa, osiguravajući tako dosadašnju sigurnost stanovnika: Zato Kane neće nositi baklju", rekla je njezina obitelj.

Njihova izjava proslijeđena je medijima putem osiguravajuće kuće Nippon, olimpijskog sponzora koji je pozvao 118-godišnju Tanako i njezinu obitelj da sudjeluju u štafeti. Tanako samo napravila nekoliko metara u invalidskim kolicima kad bi joj uručili olimpijsku baklju tijekom posjeta olimpijskoj štafeti gradu Fukuoki, koji je pod izvanrednim stanjem zbog pandemije.

Tanaka je rođena 2. siječnja 1903., iste godine kada i američki zabavljač Bob Hope i britanski književnik George Orwell. Braća Wright imali su prvi uspješni let te godine, a Marie Curie je te godine postala prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije