Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNI ODLASCI

Najmlađi vatreni oduševio Liverpool: Kloppu bi mogao riješiti jedan problem, žele ga na Anfieldu

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
12.03.2023.
u 11:53

Oslobađaju se mjesta u svlačionici na Anfieldu, a Sučić im se svidio jer uz dobre nastupe ima i nisku otkupnu klauzulu. Prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura.

Velika nada hrvatskog nogometa Luka Sučić (20) ozlijedio se tijekom prošlog vikenda krajem prvog poluvremena utakmice bečkog Rapida i Salzburga (4:2). Pokazalo se da je Sučiću napuknuo vanjski ligament lijevog koljena zbog čega će morati na operaciju te preskočiti utakmice reprezentacije s Walesom i Turskom, a vjerojatno i završnicu Lige nacija u lipnju. No, to nije utjecalo na činjenicu da najmlađeg vatrenog žele brojni klubovi. 

A jedan od njih je engleski velikan Liverpool. Portal Anfield Index, koji prati zbivanja oko kluba, objavio je kako su čak četvorica igrača Redsa spremna napustiti klub na ljeto po isteku ugovora pa će Jurgenu Kloppu neophodna biti nova pojačanja. Roberto Firmino, James Milner, Naby Keïta i Alex Oxlade-Chamberlain odrađuju posljednje mjesece na Anfieldu i veznjaka RB Salzburga vide kao nekog tko bi mogao stići na sjeverozapad Engleske.

Štoviše, upravo su našeg nogometaša istaknuli - 'Luka Sučić i potreba za novom krvlju', naslovili su tekst na svojem portalu pa ga predstavili kroz analizu.

- On je ofenzivnija verzija veznog igrača koju bi bilo najbolje iskoristiti na desnoj strani vezne linije, a svojom energijom mogao bi pomoći kad su drugi na izmaku - javljaju pa dodaju kako Sučić ima nisku otkupnu klauzulu:

23.02.2023, Stadio Olimpico, Rom, ITA, UEFA EL, AS Roma vs FC Red Bull Salzburg, Playoff, Rückspiel, im Bild Luka Sucic of FC Salzburg during the UEFA Europa League Playoff 2nd leg match between AS Roma and FC Red Bull Salzburg at the Stadio Olimpico in Rom, Italy on 2023/02/23. EXPA Pictures © 2023, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Giuseppe Maffia *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ laPresse/ Giuseppe Maffia/EXPA
Foto: EXPA/ laPresse/ Giuseppe Maffia

- Njegova tržišna vrijednost je nešto viša od 15 milijuna eura. Mogao bi biti pametna akvizicija i u budućnosti postati član prvih 11, a kasnije bi klub na njegovoj prodaji mogao ostvariti i znatnu zaradu. Sa svojim pedigreom i progresijom, mogao bi predstavljati vrlo dobru varijantu starijim igračima. Ako ćemo ovog ljeta potpisati 3-4 veznjaka, talentiran i svestran mladi igrač poput Sučića mogao bi biti meta - zaključuje se.

Sučić, koji se rodio u Linzu, u tekućoj je sezoni u svim natjecanjima za Salzburg odigrao 25 utakmica i dodao četiri asitencije. Za Hrvatsku je debitirao u lipnju 2021., a Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem, doduše, nije odigrao nijednu utakmicu. Prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, a ugovor u RB-u ima do 2025. godine. 

Komentara 1

PL
plajo
13:07 12.03.2023.

Šteta što ga Dalić slabo koristi, baš me zanima kako bi se snašao u reprezentaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije