Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČIO JE

Najbolji hrvatski tenisač donio važnu odluku, zahvalio se emotivnom porukom

Borna Ćorić i Marin Čilić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
03.09.2019.
u 21:41

Iako Ćorić nije naveo razlog za prekid suradnje s Piattijem i njegovim suradnicima, simptomatično je što je do toga došlo nakon što je zaredao s ozljedama koje su ga spriječile u nastupu na Wimbledonu

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić u utorak je putem objave na društvenim mrežama obznanio da je prekinuo suradnju s talijanskim trenerom Riccardom Piattijem i njegovom ekipom u kojoj su bili stručnjak za fizičku pripremu Dalibor Širola te fizioterapeut Claudio Zimaglia. 

"Odlučio sam se rastati s Piatti teniskim centrom. Proveli smo lijepe trenutke na terenu i izvan njega. Zahvalan sam Riccardu za sve što sam naučio od njega", napisao je Borna Ćorić u porukama objavljenim na svom Facebook i Instagram profilu.

Daliboru Široli se zahvalio "što ga je pripremao za sve one mečeve u tri seta", a Claudiju Zimagliji za to što je vodio brigu o njegovom tijelu te za "povremeni posao fotografa na zajedničkim putovanjima".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Coric (@bornacoric) on

Borna Ćorić je suradnju s Riccardom Piattijem započeo u prosincu 2017. godine, kad je postao klijentom menadžerske agencije koju vodi proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, kome je Piatti bio trener tijekom cijele profesionalne karijere.

Pod Piattijevim vodstvom Ćorić je došao do najboljeg renkinga u karijeri, 12. mjesta na kraju 2018. godine u kojoj je osvojio naslov na turniru serije 500 u njemačkom Halleu, gdje je u finalu svladao Rogera Federera te u Šangaju odigrao svoje prvo finale na turnirima iz Masters 1000 serije, u kojem ga je nadigrao Novak Đoković.

Iako Ćorić nije naveo razlog za prekid suradnje s Piattijem i njegovim suradnicima, simptomatično je što je do toga došlo nakon što je zaredao s ozljedama koje su ga spriječile u nastupu na Wimbledonu i prisilile ga da bez borbe preda meč 2. kola US Opena Bugarinu Grigoru Dimitrovu, koji će igrati u četvrtfinalu protiv Rogera Federera.

"Nakon nekoliko slobodnih dana uskoro ću biti spreman ponovno krenuti i želja mi je snažno završiti ovu sezonu", napisao je Ćorić pri kraju svoje objave.

Do kraja sezone 22-godišnji Zagrepčanin će braniti 780 bodova, što je više od trećine koje je imao na početku US Opena (2.160).

>>> Pogledajte finale humanitarnog turnira na Šalati

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
21:58 03.09.2019.

Treba suradnju sa psihijatrom!

KE
kentie
13:03 06.09.2019.

On najbolje vidi svoju situaciju...osjetio je da stagnira, vidi da mu igra nije tečna, brza i ubojita...i hoće promjenu....kad će ako sada neće; na prijelomnici je karijere, i ako sad ne napravi promjenu brzo će potonuti u sivilo prosječnosti i bespomoćnosti...a to mu zaista ne treba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije