Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunska vratarka

Najbolja hrvatska rukometašica iz 2015. izabrala dres Crne Gore! Evo njezine priče

Marta Batinović
Foto: Screenshot
05.09.2019.
u 18:26

- Prvi put kad sam iz opravdanih razloga odbila reprezentaciju, nisu mi vjerovali. Odlučila sam da je gotovo - isšričala je

Najbolja hrvatska rukometašica iz 2015. godine, Neretvanka iz Ploča Marta Batinović (29), odsad će braniti za reprezentaciju Crne Gore! 

Nekadašnja reprezentativka od hrvatskog nacionalnog dresa razišla se u ružnim i tužnim okolnostima, a o tome je krajem travnja  progovorila za portal 100 posto:

- Dogodio se jedan veliki nesporazum jer sam otišla u Crnu Goru i pričalo se da ću igrati za njihovu reprezentaciju, što nije bilo točno. Bila sam usred najtežega razdoblja u životu, umrla mi je mama i nisam se osjećala dobro, a trebala sam igrati za Hrvatsku. Otkazala sam jer sam htjela samo biti kod kuće.

Za mjesec dana je opet bilo reprezentativno okupljanje, ali sam dobila temperaturu. Valjda se organizam iscrpio nakon majčine smrti. Išla sam i pod temperaturom, a da skratim priču, nisu mi vjerovali! I onda sam rekla da mi ne trebaju ljudi koji mi u tom delikatnome trenutku nisu vjerovali - kazala je i dodala:

- Reprezentacija je svetinja, sve pripreme dotad sam prošla, puklo mi je rame protiv Francuske, htjela sam i takva stati na gol. Igrala sam s rupturom ramena, nikad nisam odbila Hrvatsku! I prvi put kad sam iz opravdanih razloga odbila, nisu mi vjerovali. Odlučila sam da je gotovo.

Igrala sam iz ljubavi prema domovini, ali ako nisu stali iza mene i vjerovali mi, onda to više nije imalo smisla. Nitko mi se kasnije više nije javljao, nisu mi čestitali ni kad sam rodila... - prepričala je.

Ipak, sada je izabrala Crnu Goru, a očito se uz tu državu vezala dok je nastupala za Budućnost, klub s kojim je osvojila Ligu prvaka:

- Ne razmišljam voli li me netko ili ne i hoće li me osuditi. Znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru.

Dobila sam priliku i prihvatila je. Djevojke su fantastične, tim je vrhunskii. Poznajem puno djevojaka koje su promijenile državljanstvo, a ovo je možda bum zato što dolazim iz Hrvatske, ali ne i za mene i moju obitelj. Nikad nismo bili takvi.

- Želim braniti najbolje što mogu, a ne da razmišljam jesam li došla iz Hrvatske, Srbije ili Afganistana. Ovo je sport. Za mene je najbitnije da me djevojke prihvate, a hoće jer sam s njima igrala dugo. Sve drugo je nebitno. Želim pobjeđivati, ići na Olimpijske igre - zaključila je Batinović.

Batinović danas brani za rumunjsku Valceu.

Komentara 21

Avatar Poskok
Poskok
19:23 05.09.2019.

jadnica. iskoristena je od strane medija za blacenje hrvatske reprezentacije. idi gdje god hoces. nitko te ne drzi.

Avatar mustafa1
mustafa1
19:29 05.09.2019.

Dogodio se jedan veliki nesporazum jer sam otišla u Crnu Goru i pričalo se da ću igrati za njihovu reprezentaciju, što nije bilo točno.---------------- Ne razmišljam voli li me netko ili ne i hoće li me osuditi. Znam zbog čegaa sam izabrala Crnu Goru. ---------pa ova nije u stanju smisleno ni lagati.

Avatar Reconquista
Reconquista
19:14 05.09.2019.

Sačuvaj me Bože takvih Hrvata. Nek joj je sa srećom. I zbogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije