Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naglasak - igor flak

I u Hrvatskoj su moralne ćuprije već odavno potopljene

Njemačka - Francuska
Foto: Reuters/PIXSELL
16.11.2015.
u 22:00

Osim nacizma, Nijemcima se kroz povijest nije mogla pronaći nijedna jedina zamjerka, tako su nas učili dok smo socijalizam mijenjali kapitalizmom.

Prvi istupi i nastupi čelnika Mosta nakon poslije izbornih rezultata otkrili su što je zapravo Hrvatska jučer, danas i sutra! Mjesto gdje je politička vlast moć za koju su pojedinci spremni pogaziti vlastitu riječ prije nego što je ona odzvonila u eteru. Nastavljeno je poslijeizborno varanje glasača. Gore je nego u kupleraju. Više se ne zna tko s kim, ali barem se zna zašto. Zbog vlasti! No, nije Hrvatska izuzetak u nakani moćnika da budu nemoralni, nepošteni i pohlepni. Tako funkcionira ovaj svijet. I sport!

Njemački krah

Osim nacizma, Nijemcima se kroz povijest nije mogla pronaći nijedna jedina zamjerka, tako su nas učili dok smo socijalizam mijenjali kapitalizmom. To je narod koji je uspješan zbog toga što je radišan, discipliniran i pošten. Jednom su željeli biti nadnacija, taj su mit "furali" i nakon što su im nakon Nürnberškog procesa dopustili da "operu veš".

I taj se mit urušio u mjesec dana u jesen 2015. godine. Volkswagen i DFB (Njemački nogometni savez) u centru su najvećih skandala. Njemački automobilski div varao je kupce diljem kugle zemaljske, no oni će barem zbog toga u budućnosti "fasovati". Nogometni čelnici Bundesa pak "kupili" su Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, od kojeg su Nijemci zaradili milijune. Ali zbog "krivolova" šef tog istog Bundesa odmah je dao ostavku.

Mamić ovisi o Prsanu

Fifa je pak dopustila da se Michael Platini kandidira za novog predsjednika, bez obzira na to što je suspendiran pod sumnjom da je sudjelovao u korupcijskim skandalima. Kažu u Fifi, pa ništa mu nije dokazano!?. I kod kuće je zatišje. Svi su čekali izbore i rezultate, dok je prvi čovjek našeg nogometa uletio u pravosudno zaleđe. Ali, što je mogao, i tamo su sutkinje zgodne. I imaju svoju cijenu. A upravo maksimirski gazda umnogome ovisi o raspletu političke krize. Nije mu svejedno hoće li 'Prsan' raznijeti Most ili neće. Koliko kod da više nije u najboljim odnosima s nekadašnjim "tajnim agentom", nikako mu na kraju ne bi odgovaralo da se na Markovu trgu ostane vijoriti "crvena zastava". Ah, nažalost, živimo u vremenu u kojem su sve moralne ćuprije potopljene.

>> Protiv sam bojkota reprezentacije, ali narod nije blesav, narod vidi, osjeća i zna

Komentara 17

DU
Deleted user
22:17 16.11.2015.

Sa takvim novinarima i mostovi i ćuprije su porušeni

NE
neznamja
22:43 16.11.2015.

jedini smo sto su se kvalificirali a kvazi nase novine, nasi novinari ne mogu a da ne s..u po Mamicima i nasoj Repki. SRAMOTA!! da je susjedima Mamica i ovakve Repke ne bi zivi ostali od njihove hvale.

ZD
Zdravkecmali
22:32 16.11.2015.

Spodoba se raspisala danas. Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije