Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO KAOS

Nagelsmann je pričao o krtici u momčadi. Njegov otkaz poremetio je planove i Realu

Bundesliga - Bayern Munich v FC Cologne
Foto: Lukas Barth/REUTERS
1/3
24.03.2023.
u 12:33

Šefovima u Bayernu nešto je ozbiljno zasmetalo i zato su potjerali Juliana Nagelsmanna. Salihamidžić je vjerovao u njega, ali se predomislio pa sada dovodi trenera koji je izgubio od Dinama.

Vijest o otkazu Julianu Nagelsmannu iznenadila je nogometnu javnost. Malo toga je upućivalo na to da bi ovaj 35-godišnjak nakon dvije godine tako iznenada mogao otići s klupe Bayerna. A sve je prije samo dva dana izgledalo idilično jer je njemački trener čak otišao na skijanje u austrijske Alpe gdje se opuštao uoči derbija s dortmundskom Borussijom. Njemački mediji kao njegova nasljednika na klupi Bayerna spominju već Thomasa Tuchela, bivšeg trenera Chelseaja koji je otkaz dobio nakon poraza od Dinama.

Također, dosta se u Njemačkoj špekulira o razlozima naglog raskida s Bayerna s Nagelsmannom. Jedan od potencijalnih je navodno sukob s vodstvom kluba koje je prije samo petnaestak dana ustvrdilo da je Nagelsmann dugoročan Bayernov projekt. Takvu tezu ponudio je Hasan Salihamidžić, zadužen za sportsku politiku bavarskog kluba. Prošlog tjedna nastao je kaos nakon što je Bild objavio originalne dokumente koje je Bayernov strateg dao svojim igračima s naputcima i taktičkim zamislima razrađenima do detalja.

- Imamo krticu u momčadi, a krticu nije lako pronaći. To mi jako smeta. Osoba koja je to napravila naštetila je svakome od nas. Čemu se taj čovjek nada? Što očekuje? Ne mogu shvatiti motivaciju te osobe, osim ako nije željela pomoći suparniku - rekao je tada Nagelsmann.

Bayern je pod Nagelsmannom u osmini finala Lige prvaka uvjerljivo nadigrao PSG, dok u njemačkom prvenstvu za vodećom Borussijom iz Dortmunda zaostaje bod. Čini se da je šefovima u Bayernu malo teže pao Bayernov poraz u zadnjem kolu Bundeslige kod Bayera u Leverkusenu (1:2).

Novonastala situacija u Bayernu sigurno je poremetila planove i madridskom Realu koji je, navodno, Nagelsmanna pripremao kao potencijalnog nasljednika Carlu Ancelottiju. Dinamika te pripreme sada će morati ići u drugom smjeru. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije