Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Nadal uvjerljiv za prvi bod ''furije'' u finalu

Rafael Nadal
AFP
04.12.2009.
u 19:55

Španjolska reprezentacija povela je protiv Češke 1-0 u finalu Davisova kupa koji se igra u Barceloni na zemljanoj podlozi.

Prvi bod Španjolskoj, koja je branitelj naslova, donio je drugi igrač svijeta Rafael Nadal, koji je nakon dva sata i 28 minuta igre pobijedio Tomaša Berdycha 7-5, 6-0, 6-2. Već i iz rezultata je vidljivo da je samo prvi set nudio neizvjesnost. Nadal, koji nije osvojio turnir još od sredine proljeća i naslova u Rimu, ove se sezone mučio s tendinitisom u oba koljena i ozljedom trbušnog zida, a u posljednje je vrijeme igrao daleko ispod svoje uobičajene razine. Tako je na ATP finalu u Londonu prošlog tjedna izgubio sva tri dvoboja u skupini.

No, na svojoj omiljenoj podlozi, zemlji, Nadal je komotno pobijedio Berdycha. Krenuo je s breakom već u prvom gemu, ali je Berdych odmah uzvratio u drugom, što mu je bio i jedini break u cijelom meču. Berdych je najveću šansu imao kod vodstva 5-4, kada je zaprijetio s 0-30, ali se Nadal znao izvući i spasiti taj gem. Nakon njega, osvojio ih je još 12 zaredom, odnosno ukupno 13 u nizu, čime je, dakako, priča prvog meča bila gotova.

Nadal je imao 5 izravnih poena više od Berdycha u meču, te 19 neprisiljenih pogrešaka manje. Bio je ovo deveti dvoboj Nadala i Berdycha i šesta pobjeda ljevorukog Španjolca. Berdych je svoje tri pobjede, i to tri u nizu, upisao 2005. i 2006. godine, sve na tvrdoj podlozi. Ovo im je bio treći dvoboj na zemlji.

Drugi pojedinačni dvoboj u petak odigrat će David Ferrer i Radek Štepanek.

Inače, ovo je šesti dvoboj Španjolske i Češke u povijesti Davisova kupa. Španjolci su bili bolji tri puta. Isto tako, Španjolska je tri puta bila pobjednik Davisova kupa, a Česi su slavili 1980. godine u sastavu bivše Čehoslovačke…

 

Davisov kup, finale:

Španjolska – Češka 1-0

Nadal – Berdych 7-5, 6-0, 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije