Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VERDASCO U ATP FINALU

Nadal uništio Tsongine snove

Jo-Wilfried Tsonga
Reuters
13.11.2009.
u 19:31

Španjolac Rafael Nadal pobijedio je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 1000 u Parizu domaćeg tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu 7:5, 7:5 i tako okončao njegova nadanja oko plasmana na ATP finale, završni turnir osmorice najboljih tenisača svijeta koji se igra u Londonu.

Podsjetimo, Tsonga je za plasman u London trebao obraniti prošlogodišnji naslov iz Pariza, ali se Nadal pokazao nepremostivom preprekom u četvrtzavršnici i tako izravno učinio uslugu svom sunarodnjaku i prijatelju Fernandu Verdascu, koji je sada i matematički osigurao posljednje mjesto koje vodi na veliki ATP finale.

Tako se Verdasco priključio igračima koji su već ranije osigurali plasman u London, a to su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray, Juan Martin del Potro, Andy Roddick i Nikolaj Davidenko.

Meč između Nadala i Tsonge trajao je jedan sat i 51 minutu, a francuski tenisač za četvrti poraz u petom međusobnom meču protiv Španjolca može kriviti neiskorištene šanse. Bolje je otvorio meč, nošen domaćom publikom i čvrsto držao vlastiti servis, ali je u početnim gemovima na servis Nadala propustio previše (i u prvom i drugom setu).

Na kraju statistika kaže da nije iskoristio niti jednu od šest break lopti, dok je Nadal iskoristio dvije od šest, po jednu u svakom setu.

Nadalov protivnik u polufinalu bit će Novak Đoković.

ATP Pariz, četvrtfinale:

Đoković (3) - Söderling (9) 6:4, 1:6, 6:3

Nadal (2) – Tsonga (8) 7:5, 7:5

Čilić (12) – Monfils (15)

Štepanek (13) – Del Potro (5).

Komentara 1

MI
miliceto
16:11 14.11.2009.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u finale ATP turnira u Parizu pošto je danas u polufinalu savladao drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:3 posle svega 76 minuta igre. Srpski teniser je šestu pobedu u karijerii protiv Nadala ostvario briljantnom igrom, možda i najboljom ove godine, kojom je potpuno nadvisio protivnika. Španski teniser nikada u dosadašnjih 20 duela, koliko je odigrao sa Djokovićem, nije bio u podredjenijem položaju. Srpski igrač je od pocetka duela stavio do znanja da će on ovoga puta voditi glavnu reč na terenu. Kod rezultata 2:2, Djoković je započeo da \"nišani\" Nadalov teren sjajnim forhendima, koji su za Španca do kraja meča predstavljali pravu enigmu. Sa svih pozicija je Djoković osvajao poene ovim \"oruzjem\", koje je pak, kod Nadala potpuno zakazalo. Srpski as je posle brejka u šestom gemu (4:2) nezaustavljivo jurišao ka pobedi, naredjavši uzastopno pet gemova. Nadal je iz tog \"nokdauna\" pokušao da se trgne tek kod vodjstva Djokovića od 3:0 u drugom setu, ali protiv raspoloženog Djokovića nije imao šanse da nadoknadi brejk prednosti , pa je srpski as u maestralnom stilu na svoj servis iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u finale. Koliko je Djoković bio dominantan u meču najbolje pokazuje podatak da je srpski teniser napravio čak 31 viner i svega 13 neiznudjenih grešaka, dok je Nadal 14 puta osvojio direktan poen, a osam puta pogrešio. Djoković će se za titulu boriti protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča koji se igra izmedju Čeha Radeka Stepaneka i Francuza Gaela Monfisa. Djoković je u medjusobnim duelima sa Stepanekom u vodjstvu od 5:1, dok je u sva tri meča sa Monfisom bio uspešniji. Ukoliko trijumfuje u nedelju u finalu, Djoković će preuzeti drugo mesto na ATP listi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije