Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Nadal u polufinalu nakon pet setova, Shapovalov izgubio živce: 'Svi ste korumpirani'

Australian Open
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/6
25.01.2022.
u 10:09

Nadalu je to sedmo polufinale na Australian Openu. U polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta između Talijana Mattea Berrettinija i Francuza Gaela Monfilsa.

Španjolski tenisač Rafael Nadal u utorak se plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu poslije 4 sata i 10 minuta igre u pet setova pobijedio Kanađanina Denis Shapovalova sa 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Po jedan break u prva dva seta dovoljna su bila Nadalu da povede sa 2-0. U trećem setu kod vodstva 5-4 Shapovalov je oduzeo servis Nadalu i smanjio na 1-2. U četvrtom setu Shapovalov je došao do breaka u četvrtom gemu i poveo 5-2, ali Nadal je mogao vratiti izgubljeni servis dok je Kanađanin servirao za set kod vodstva 5-3. Španjolac je imao dvije break lopte, ali nije ih iskoristio i Shapovalov je došao do 2-2 u setovima.

Na početku petog seta Shapovalov je propustio priliku za break i to mu se osvetilo već u sljedećem gemu, kada je Nadal došao do tri vezane break lopte, a drugu je iskoristio. Shapovalov je ponovno imao priliku za obrat u trećem gemu, ali Nadal je spasio dvije break lopte i do kraja meča više nije pružio šansu kanadskom tenisaču.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 25, 2022 Spain's Rafael Nadal celebrates winning his quarter final match against Canada's Denis Shapovalov REUTERS/Morgan Sette Photo: MORGAN SETTE/REUTERS
Foto: MORGAN SETTE/REUTERS

Spomenimo kako je u jednom trenutku, na početku drugog seta Shapovalov izgubio živce. Raspravljao je sa sucem Carlosom Bernardesom, ali i Nadalom zbog njegovog odugovlačenja. Shapovalov se spremao servirati, ali spreman nije bio i Nadal, što je razljutilo Shapovalova.

- Koliko mu je potrebno da se namjesti, pogledaj koliko mu dugo treba, a bio sam spreman za servis - govorio je Shapovalov sucu dok nije poentirao.

- Svi ste vi korumpirani!

Nadalu je to sedmo polufinale na Australian Openu. No, samo je jednom osvojio Grand Slam turnir u Melbourneu, i to 2009. kada je u finalu dobio Rogera Federera. Još četiri puta gubio je u finalima, dva puta od Đokovića (2012 i 2019), te od Stana Wawrinke (2014) i Rogera Federera (2017).

Nadal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Talijana Mattea Berrettinija i Francuza Gaela Monfilsa.

Video - Goran Ivanišević o razbijanju reketa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije