Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN Nakon pet setova presudila je Rafina staloženost i iskustvo

Nadal se pridružio Federeru u finalu

30.01.2009.
u 15:42

Hrvatska će ipak biti zastupljena u finalima na ovogodišnjem teniskom Australian Openu. Pobrinula se za to 15-godišnja Ajla Tomljanović (inače članica HTK Zagreba), koja će, zajedno s Amerikankom Christinom McHale igrati u finalu juniorskih parova.

Njih dvije su u polufinalu nadjačale Australke Isabellu Holland i Sally Peers sa 6:4, 4:6, 10:8, pobjednice su dakle odlučene u tzv. super tie-breaku. Suparnice u finalu bit će im Srpkinja Aleksandra Krunić i Poljakinja Sandra Zaniewska.

Roger Federer doznao je tko će mu biti suparnik u finalu seniora. Drugom nositelju pridružio se prvi, Španjolac Rafael Nadal, i to nije neko veliko iznenađenje, osim za one koji su gledali polufinalni dvoboj Nadala i njegova sunarodnjaka Fernanda Verdasca. Njih dvojica odigrali su jedan od najdramatičnijih susreta u Melbourneu a Nadal je do finala došao tek nakon pet sati i 14 minuta igre i pet setova - 6:7 (4), 6:4, 7:6 (2), 6:7 (1), 6:4. Presudile su dvije Verdascove dvostruke pogreške pri servisu u desetom gemu petog seta.

Federeru i Nadalu bit će to 15. međusobni finale. U prethodnih 14 Nadal je pobijedio u deset a Federer u četiri. Ukupno su se na ATP Touru sastali 18 puta (12:6 za Nadala), ali će im ovo biti prvi susret na Australian Openu. I još jedna ne manje bitna činjenica: Nadalu su pripala posljednja četiri dvoboja.

Sestre Williams, Venus i Sirena, osvojile su pak turnir ženskih parova (treći put u Melbourneu). U finalu su sa 6:3, 6:3 svladale Slovakinju Hantuchovu i Japanku Sugiyamu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije