Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj zemlje

Nadal 12. puta osvojio Roland Garros i ušao u povijest!

Rafel Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
09.06.2019.
u 18:32

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s Australkom Margaret Court koja je 11 puta bila pobjednicom Australian Opena

U reprizi prošlogodišnjeg finala u Roland Garrosu 33-godišnji "kralj zemlje" Rafael Nadal ponovno je nadigrao 25-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema. Svladao ga je sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 nakon tri sata i jedne minute igre.

Tako je po dvanaesti put u karijeri osvojio Kup mušketira, što mu je 18. Grand Slam naslov u karijeri.

Bio je to trinaesti međusobni dvoboj Nadala i Thiema te deveta pobjeda ljevorukog Španjolca koji je od Austrijanca bio bolji u svih pet mečeva na Grand Slam turnirima, od kojih su četiri odigrali u Parizu.

Thiem je prvi put uspio oteti set Nadalu u Roland Garrosu, ali nije uspio prekinuti niz trijumfa igrača starijih od 30 godina na Grand Slam turnirima.

Posljednji tenisač koji je prije 30. rođendana osvojio Grand Slam naslov bio je Britanac Andy Murray koji je kao 29-godišnjak osvojio Wimbledon 2016. godine.

Nadal je postao prvi u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji 12 puta osvojio jedan od četiri Grand Slam trofeja. Do danas je dijelio taj rekord s Australkom Margaret Court koja je 11 puta bila pobjednicom Australian Opena.

Thiem je u prvom setu poveo 3-2 s breakom, ali je Nadal nanizao četiri gema i osvojio prvu dionicu. Thiem se breakom u 12. gemu vratio u igru u drugom setu i izjednačio rezultat.

Međutim, to kao da je samo 'razljutilo' najboljeg tenisača na zemljanoj podlozi svih vremena pa je Nadal u sljedeća dva seta Thiemu prepustio svega dva gema.

Uz 12. pobjednički trofej, Nadal je iz Pariza odnio i pobjednički ček na 2,3 milijuna eura, dok je Thiem za poraz u finalu zaradio 1,18 milijuna eura.

Nakon 12. naslova u Parizu Nadalova Grand Slam kolekcija broji 18. trofeja, samo dva manje od rekordera Rogera Federera, a tri više od sljedećeg na vječnoj ljestvici, Novaka Đokovića. Njih trojica osvojila su posljednjih deset Grand Slam naslova.  

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:31 09.06.2019.

Pa dobro, dečko ide na vlastiti pogon, uspjeh je tim veći

BJ
BBB Jarun
18:45 09.06.2019.

Svaka čast Rafa. Za mene si najbolji u povijesti ovog sporta. Ako bude sreće i zdravlja uskoro skifaš Federera. A šta bi tek bio da nisi imao problema s koljenima danas bi bio nedodirljiv na vrhu. Još jednom sve čestitke legendo!

QQ
qqq
08:59 10.06.2019.

VL teška srca objavio mali članak o 12. Nadalovom Roland Garrosu. Nole štrika, VL budno prati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije