Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI Zagrepčani su pobjedom u Kninu došli na vrh

Nacional je Kijevu očitao pravu lekciju

02.11.2008.
u 21:22

Nacional je zasluženo pobijedio Kninjane na njihovu parketu u derbiju 5. kola Večernji – 1. hrvatske malonogometne lige. Tijesan rezultat može zavarati nekoga tko nije gledao utakmicu, jer je momčad Nacionala bila nadmoćna tijekom cijelog susreta. Brzom i protočnom igrom te “sitnim vezom” gosti su doslovno sakrili loptu od Kninjana te potpuno dominirali utakmicom, a samo zbog odličnog Blagajića rezultat nije bio uvjerljiviji.

Blagajić spašavao
Poveli su gosti u 11. minuti. Bez prethodno izrađene akcije, Leskovar je kroz šumu nogu uputio nezgodan prizemni udarac s desetak metara a lopta je završila u desnom kutu Blagajićeva gola. S rezultatom 1:0 za goste otišlo se na odmor. Na 2:0 povisio je Grdović iz jednog odbijanca, nakon nekoliko sjajnih Blagajićevih intervencija.

Do tog razdoblja igrači Kijeva Knina koncentrirali su se samo na obranu i nisu imali niti jedan izrađen napad. Poslije drugog gola Kninjani su se malo trgnuli i nakon lijepe akcije u kojoj je golman Nacionala obranio udarac Šimurine, na odbijenu loptu natrčao je Krezo i smanjio rezultat na 1:2 te vratio neizvjesnost.

Do kraja utakmice Kninjani su umjesto golmana uveli petog igrača te krenuli angažiranije i agresivnije, bilo je čak nekoliko poluprilika za izjednačenje, a gosti su svoju igru usmjerili na očuvanje rezultata, u čemu su i uspjeli.

Trener Nacionala Marinko Mavrović s razlogom je bio zadovoljan.

– Moram naglasiti da smo kontrolirali igru tijekom cijelog susreta. Žao mi je što kod rezultata 2:0 za nas u više navrata nismo uspjeli zabiti treći pogodak, koji bi nas smirio, ali i odlučio utakmicu, pa je bilo napeto do kraja – kaže trener lidera prvenstva.

Ljutiti Delpont
Trener Kijeva Knina Alen Delpont pun je hvale za svoje suparnike.

– Očitali su nam malonogometnu lekciju jer su dominirali 38 minuta u kojima nismo imali ideje kako im se suprotstaviti – ističe Delpont koji je nakon utakmice bio vidno ljutit na svoje igrače.

– Ne mogu vjerovati da nakon tri mjeseca treninga ne možemo izaći iz presinga u cijeloj utakmici. Sav taj rad jednostavno pada u vodu. Oni igraju neki svoj nogomet koji ja ne razumijem niti oni razumiju što ja želim – razočaran je Delpont pa čak kritizira i igru svojih igrača u zadnjih pet minuta u kojima je Kijevo dominiralo.

– To je bilo stihijski i bezidejno. Ne može se nazvati pritiskom kad s igračem više u pet minuta stvoriš samo jednu polušansu – tvrdi trener Kninjana.

Strijelac jedinog gola za Kninjane Ivo Krezo kaže kako je bilo zamišljeno da se Kijevo Nacionalu suprotstavi kontrama, ali da zamisao nije odrađena na terenu.

– Svjesno smo se povukli pet-šest metara iza centra kako bismo dočekali dobru kontru ili polukontru, ali nismo bili “na lopti” i nismo bili dovoljno agresivni pa su kontre izostale – otkriva Ivo Krezo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije