Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestok napad

Pobuna protiv Saveza, klubovi se udružili: HNS je lakrdija, sjever i jug su jedno!

Zdravko Mamić, Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
25.02.2016.
u 09:02

Klubovi su se udružili protiv HNS-a, a svi će se u znak protesta učlaniti u Hajduk

U utorak je održan IO HNS-a na kojem je doneseno mnogo odluka i zaključaka, a neki od njih ticali su se malog nogometa i izazvali pravu buru.

– Usvojen je izvještaj s nastupa futsalske reprezentacije na UEFA Futsal Euru u Srbiji gdje je postignut zadovoljavajući rezultat. Hrvatska je na trećem Euru zaredom pružila dobre partije u teškoj skupini s Rusijom i Kazahstanom koje su nastavile natjecanje i potom završile kao 2. i 3. najbolja reprezentacija u Europi – zaključak je HNS-a koji je bio i očekivan, a nakon toga objavljena je i odluka koja je sve šokirala.

– Milan Martulaš, Ivo Zoković i Alojzije Šupraha razriješeni su dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku (Šupraha na osobni zahtjev), a članovima su imenovani Romeo Čižmešija i Stjepan Andrijašević. Antonio Pavlović preuzet će od Romea Čižmešije dužnost tajnika Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

Najveći problem je smjena Ive Zokovića, predsjednika Splita, koji je izabran tako da je imao podršku svih klubova, a sad je razriješen dužnosti bez konkretnog obrazloženja. Na to su reagirali i klubovi, na društvenim mrežama javili su se rivali – Nacional i Split Tommy.

Klubovi tvrde da razloga za smjenu nije bilo, a uvjereni su da je do ove odluke došlo jer Zoković podržava Hajduk. Zbog toga je Nacional objavio da će se svi iz kluba učlaniti u Hajduk, a nakon toga na svojim su stranicama napisali i ovo:

– IO HNS-a smijenio je Ivu Zokovića iz Komisije za futsal HNS-a uz obrazloženje da isti ne obavlja svoj posao. Hahahahahahahaha. Inače u toj komisiji godinama sjede sve veliki futsal radnici i futsal ulagači. Hahahahaha, kakva lakrdija!

Oglasio se i Split s opširnim priopćenjem:

Danas smo kao klub ostali zatečeni viješću o smjeni našeg predsjednika Ive Zokovića iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Izvršni odbor HNS-a smijenio je gosp. Zokovića pod objašnjenjem da "ne radi svoj posao".

Naravno, u današnjem svijetu normalno je i sasvim legitimno da netko bude smijenjen, ali FC Split Tommy kao klub mora reagirati na opasnu primjedbu razloga smjene u vidu "ne radi svoj posao".

Osnovao reprezentaciju, spasio izbornika i stvorio niz reprezentativaca, ali za HNS ne radi svoj posao.

Koliku dozu drskosti i bahatosti treba imati da za čovjeka koji je na svojim leđima 31 godinu iznio klub i koji je od njega napravio najtrofejniji hrvatski klub (8 nacionalnih prvenstava, 8 kupova, 2 puta 3. mjesto u Europi), netko kao razlog navede da "ne radi svoj posao". Jako nam je zasmetala konstatacija "ne radi svoj posao" jer rad našeg predsjednika koji ostaje iza njega na svakoj od funkcija (a vjerujte, bio je na mnogo njih) predstavlja neoborive činjenice.

Ivo Zoković bio je među osnivačima Hrvatske futsal reprezentacije, a 1993. išao je u Italiju kupiti odijela i bio jedini sponzor kako bi dostojanstveno predstavili Hrvatsku. Hrvatskoj studentskoj reprezentaciji financirao je i put u Finsku.

Današnjem izborniku Mati Stankoviću kao izbjeglici iz ratom napadnutog Dubrovnika omogućio kroz rad u klubu ugled i ime koje danas uživa, a da ne govorimo o broju reprezentativaca koje je kroz klub afirmirao. Naravno, neki su to sve zaboravili, a kako i ne bi, nije to bilo jučer.

Kao Predsjednik Udruge klubova 1.HMNL, gosp. Zoković osigurao prvoligašima TV prijenos na SPTV, osigurao 20 Select lopti godišnje za svaki klub, oslobodio klubove taksi za službene osobe te mnoge druge stvari.

Morina: Zoković je puno napravio za futsal, ne mogu vjerovati da je smijenjen

Zanimljivo je bilo pročitati danas i izjavu legendarnog kapetana Nacionala Koraba Morine na ovu temu: "Zatečen sam. Zoković je puno napravio za futsal, oslobodio je klubove taksi za službene osobe, radio je na ujedinjenju svih klubova... Ne mogu vjerovati da je smijenjen, Ne znam razloge, znam samo da je jako dobro vodio savez."

Što reći kada Komisija gosp. Zokoviću preda zadatak da organizira prvo prvenstvo Hrvatske za žene u futsalu, a dotični za organizaciju i provedbu na kraju dobije same pohvale. Je l' to isto znači da "ne radi svoj posao?

Kao predsjednik Zajednice ekipnih športova grada Splita nedavno je ponovno JEDNOGLASNO izabran na novi mandat, a planove i razgovor za oporavak splitskog sporta mogli ste pročitati na našim stranicama (bit.ly/plan-za-spas-splitskog-sporta). Da gosp. Zoković "ne radi svoj posao" mislite da bi ga ekipne momčadi grada Splita, među kojima je i Hajduk JEDNOGLASNO reizabrale na novi mandat?

"Borba je tek počela, sjever i jug su jedno"

Svih 12 klubova 1.HMNL jednoglasno izričito pruža potporu gosp. Ivi Zokoviću i nelogično im je da se njihov predstavnik smijenio preko noći "ad hoc" bez ikakvog dijaloga ili najave.

Nećemo se lagati, odluka o smjeni došla je nedugo nakon inicijative Ive Zokovića da kompletni FC Split Tommy učlani i pruži potporu HNK Hajduk Split. Ako zbog Hajduka Ivo Zoković treba biti etiketiran da "ne radi svoj posao", onda neka bude! Sigurni smo i da bi naš Predsjednik zbog ljubavi prema Hajduku preuzeo taj križ."

>>Šeik iz Bahreina ili opet Švicarac?

 

 

Hvala HNK Hajduk Split !!!Onaj osjećaj kad nije bitno jesi sa "Sjevera" ili sa "Juga"... Neprocjenjivo...

Posted by Nacional Zagreb FC on 24. veljače 2016

 

 

HNS LAKRDIJA !!! SRAMOTA !!!IO HNS-a smjenio je Ivu Zokovića iz Komisije za futsal HNS-a uz obrazloženje da isti ne...

Posted by Nacional Zagreb FC on 23. veljače 2016

 

 

[SLUČAJ IVO ZOKOVIĆ]Danas smo kao klub ostali zatečeni viješću o smjeni našeg predsjednika Ive Zokovića iz Komisije za...

Posted by FC Split Tommy on 24. veljače 2016

Komentara 65

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
09:21 25.02.2016.

Neka lupi plus svatko kome je dosta ovog kmečanja

DU
Deleted user
09:29 25.02.2016.

kako ova novina izmisli naslov i vijest XDDD a sve u svrhu daljnjeg kaosa i prikrivanja istine. a istina je bolna i jasna, i svi je vide. ne vide je jedino dirigirani mediji koji nisu vidjeli ni kad je država opljačkana. dakle, vi mediji ste jedan od vodećih krivaca lošeg stanja u ovog državi. ovo je kikiriki tema koja BAŠ NIKOG ne zanima, ali princip gađenja javnog prostora s beznačajnim likovima i temama je isti.

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
09:38 25.02.2016.

Čestitka mladoj Dinamovoj ekipi bez obzira na administrativni propust...oni su garancija da će Hajduk još pričekati sa naslovom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije