Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MANJE OD pet MJESECI

Na ZOI putuje 25 Hrvata?

Olimpijski plamen
Reuters
23.09.2009.
u 12:32

Do početka Zimskih olimpijskih igara "Vancouver 2010." (12. - 28. veljače 2010.) ostalo je manje od pet mjeseci, a pripreme stručnih službi Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) u punom su jeku.

Na osnovi postignutih rezultata na prethodnim igrama te analize mogućih dosega hrvatskih sportaša, procjena je da bi na ZOI 2010. moglo nastupiti oko 29 sportaša u četiri sporta, odnosno osam sportskih grana (biatlon, bob, skeleton, sanjkanje, umjetničko klizanje, alpsko skijanje, skijaško trčanje i brzo klizanje).

Trenutačno se u olimpijskom programu ZOI Vancouver nalazi 25 sportaša razvrstanih u tri kategorije (pet je potencijalnih A olimpijskih kandidata, tri su potencijalna B i 17 je sportaša potencijalnih C olimpijskih kandidata).

Sportski objekti na zimskim olimpijskim igrama nalaze se u gradu Richmondu, Vancouveru i skijaškom, planinskom centru Whistleru. Na programu igara nalazi se sedam sportova, 15 sportskih grana i 84 sportske discipline.

U Vancouveru će se održati natjecanja u curlingu, umjetničkom klizanju, brzinskom klizanju na kratkim stazama te hokeju na ledu. U Richmondu će se održavati natjecanja u brzinskom klizanju, a snowboard i skijanje slobodnim stilom bit će na planini Cypress u West Vancouveru.

Nama najinteresantnija natjecanja odvijat će se na planini Whistler, udaljenoj od Vancouvera dva sata vožnje (alpsko skijanje, biatlon, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija – skokovi i skijaško trčanje, bob, sanjkanje i skeleton).

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tepčin
11:22 28.10.2009.

Ako je po reultatima, a ne za provod, tada bi samo alpinci mogli biti uzeti u obzir! Jer, moramo misliti i na recesiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije