Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifin prijedlog
Povratak na članak

Na SP-u 2026. godine bi trebalo sudjelovati 16 reprezentacija iz Europe, profitirale bi Afrika i Azija

Prijedlog je sastavio Odbor za prošireni turnir svjetskog prvenstva, a konačnu odluku donijet će Fifino Vijeće na zasjedanju u Bahreinu u svibnju ove godine

Komentari 5

VL
????
22:50 30.03.2017.

Ček, Južnoj Americi 6 mjesta + jedno u kvalifikacijama što de facto znači 7 jer su bolji od svih ovih ostalih koji će sudjelovati u play-offu. Pa to znači 7 od 10 južnoameričkih momčadi na SP-u, zar 70% nije malo previše? Po toj logici bi UEFA i CONMEBOL mogli mirne duše izaći iz FIFA-e i organizirati svoje natjecanje s 24 momčadi iz Europe i 8 iz Južne Amerike. Bit će zanimljivije, jače i doslovno će svatko svakoga moći pobijediti.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
11:55 31.03.2017.

Ni problem u ovih 16 europskih mjesta kolko u ukupnom broju ekipa. Kam to uopće vodi i kolko bu na kraju sudionika?

VL
Avatar Gerrard
Gerrard
12:47 31.03.2017.

48 ekipa je malo previše.Čim više ekipa,nezanimljiviji je nogomet i manju šansu imaju oni najjači.Tko želi gledati komedijaše iz Azije i Australije i Novog Zelanda,koji su već odavno počeli rušiti kvalitetu SP-a,najviše predstavnika bi trebali imati Europa i Južna Amerika,tu je nogomet najjači.

VL
DU
Deleted user
19:06 30.03.2017.

16 mjesta Europi? ma to je komedija. europa stalno raste i stalno dolaze nove ekipe gdje se treba oznojiti da se uzme 6 bodova. Azija osam??? Ma totalna glupost. tri ili cetiri ekipe iz Europe koji su puno kvalitetniji od tri Azijske ce gledati prvenstvo s malim ekranima zbog idiotizma.

VL
DU
Deleted user
10:18 31.03.2017.

Dolaskom balkanca na celo,i u "vladu"FIFE,i UEFE,pocela su i komplikacije,zato ce se unistiti vrjednosti tih nogometnih prvenstava,i to ce da se unisti svaka vrjednost tog carobnog sporta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.