Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Na regionalnoj premijeri, cibosi potamnili Barsko zlato!

Foto: ABA liga/Mornar/Media Pro
1/2
24.09.2021.
u 20:28

Rijetko se tko nadao da će Cibona na otvaranju sezone ovako nadigrati Mornar (87:77), a bilo je i "plus 21" za Zagrepčane.

Novu sezonu ABA lige otvorili su Mornar Barsko zlato i Cibona, a "svečano otvaranje" začinili su Zagrepčani uvjerljivom pobjedom 87:77 u Baru, na parketu na kojem će svakome gostu, pa i onim najjačim regionalnim ligašima, biti teško doći do plijena.

Ova predstava momčadi Vladimira Jovanovića pokazala je da ona pobjeda nad Partizanom, na Liburnia kupu u Opatiji, nikako nije bila slučajna. Mladi vukovi (nastariji igrač je Mustapić sa 27 godina) grizu u obrani i jako dobro trče, a imaju i igrače dovoljno jake na lopti zahvaljujući čemu su potamnili Barsko zlato što je sponzorski nastavak u imenu crnogorskog kluba.

Foto: ABA liga/Mornar/Media Pro

Da će ovaj susret loše završiti po Barane vidjelo se već potkraj prvog poluvremena, a Zagrepčani su na ulazu u 20. minutu poveli sa "plus 21" (51:30). A do toga se došlo ponajprije zahvaljujući sjajnoj igri mladog kapetana Roka Prkačina (24 koša, 6 skokova), Amara Gegića (17 koševa, 7 asista), američkog centra Reuversa (18 koševa, 5 blokada) ali i razigravača Lovre Gnjidića (10 koševa, 8 asista) koji je zahvaljujući svojoj okretnosti i visini odlično rješavao situacije udvajanja.

A to je onaj isti Gnjidić koji je bio napola prodan tom istom Mornaru pa je i sada postalo jasno zašto ga je trener crnogorske momčadi Mihailo Pavićević toliko želio pa čak i najavljivao kao pojačanje.

Statistika otkriva da je Cibona nadskakala domaći sastav (31-20), a osim slabijem šutu suparnika, skok govori i o odgovornosti u obveznom dijelu igre i jakoj želji. A ovi cibosi puni su energije i želje pa su s ovom izvedbom dali za misliti cijeloj regionalnoj konkurenciji. Uostalom, nakon što su predsezonske utakmice završili bez poraza i u službena natjecanja krenuli su s vrlo uvjerljivim nastupima.

Ključne riječi

Komentara 9

CR
Crash2422
23:17 24.09.2021.

Mogla bi Cibona ove sezone u play off.Nakon dugo godina cekanja imat cemo vrhunskog playmakera u reprezentaciji! Gnjidic je vanserijski igrac!

NE
Nenadnbgd
23:36 24.09.2021.

Cibona je pametan potez povukla što je za trenera uzela Srbina, čovek zna posao.

DU
Deleted user
20:31 24.09.2021.

Zašto hrvatski ponos uopće igra u toj jugo ligi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije