Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPACO POKLEPOVIĆ:

Na Porinu bi trebalo biti pjesme, a samo neka gimnastika. Tako je i s nogometom

Stanko Poklepović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.03.2015.
u 11:15

- Porin je muzička manifestacija u kojoj bi trebalo biti pjesme. A pjesme nije bilo, samo neka gimnastika. Tako je i s nogometom, sve ga je manje.

Svega nam može ponuditi Hrvatska liga, ovaj put na rasporedu je sudar dvojice najstarijih trenera lige. Obojica su tek stigli na klupe, Poklepoviću je 76 godina, Šušak ima 66. No, znanje je nepresušno, čudesno, Poklepović i Šušak polako bude Hajduk i Osijek.

- On je "boys", kao i ja. Davno smo zajedno bili asistenti Vlatku Markoviću u reprezentaciji. Pametan je bio Vlatko, uzeo je mene Dalmatinca i Šuška Hercegovca - kaže Poklepović.

Prije priče o Osijeku ponudio je svoje viđenje Porina kojeg je pratio na televiziji i današnjeg nogometa.

- Porin je muzička manifestacija u kojoj bi trebalo biti pjesme. A pjesme nije bilo, samo neka gimnastika. Tako je i s nogometom, sve ga je manje. Evo, neki dan, o onom Balićevom potezu kad je dao loptu iza trebalo se pisati tri dana. Ali, nije bilo tako - kazao je Poklepović.

A onda se vratio na Osijek kojeg je trenirao prije petnaest godina. S Osijekom je osvojio kup 1999. godine, to je jedini trofej koji je stigao u Gradski vrt.

- Idem u moju dragu i prepoznatljivu sredinu, drago mi je da se Osijek polako izvlači sa Šuškom na klupi. Napeto je i s njima i s nama, treba nam rezultat i jednima i drugima. Odredit ćemo se širini i dubini, a u napadu ćemo biti neodređeni za njih. Mi ćemo znati što za nas znači biti neodređeni, ali to neće znati Osijek - najavio je Poklepović kako će Hajduk igrati.

Bijeli su prema Osijeku krenuli autobusom. Putovanje od nekih desetak sati. Postojala je ideja o zrakoplovu, ali predsjednik Marin Brbić samo se namrštio kad je čuo koliki bi to bio trošak.

- Lijepa je priroda kroz Gorski kotar. Vozit ćemo se, stati na marendicu i pišanje, a kad dođemo napravit ćemo gimnastiku. To sam uvijek uobičavao raditi, sjećam se kad Ivić i ja uoči utakmice protiv Trabzonspora (bilo je 1979. godine, nap.a.) na velikoj terasi napravili trening, igrači su išli k'a šprice - kaže Poklepović.

Podsjetili smo ga da su neka druga vremena, da Hajduk više ne spava u velikim hotelima s terasama.

- Onda ćemo biti vani, može se i u šumici odraditi gimnastika - rekao je Poklepović.

Ali, put je dug, u šumici će biti mrak dok dođete.

- Upalit ćemo svjetla od auta, pa ćemo vidjeti - na sve odgovor ima Poklepović.

Dobro se dosjetio, policija će biti u pratnji bijelih, pa bi mogli napraviti trening pod bljeskom farova s policijskih automobila.

Za kraj smo se vratili na Andriju Balića, 17-godišnjaka koji je sada u fokusu. Andrija "vrišti" s naslovnica, a Poklepović bi da "vrišti" na terenu.

- Popričao sam s njim, ali morat ćemo još pričati. Izletio je na površinu, vrlo visoko, ima dijamantni izražaj, ali daleko je to još od igračke kore kakvu Hajduk treba - zaključio je Poklepović.

Očekivani sastav Hajduka protiv Osijeka: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Vuković, Mezga - Maloku, Balić, Vlašić - Maglica

>> Poklepovićev vapaj: Nemojte obezvrjeđivati moje igrače, oni trče

>> Vatri četiri Porina, slijede ih Psihići s tri statue

Komentara 1

PE
PeterPan
13:37 08.03.2015.

Nasi treneri trebaju da paze da in ne ispadne pempas na treningu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije