Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - RIJEKA 2:2 Karlo Primorac donio je Osječanima vodstvo već u prvih deset minuta, ali Rijeka je ipak došla do boda

Na osječkom ledu dva europogotka

22.02.2009.
u 18:37

Rijeka po tradiciji u Gradskom vrtu nema što tražiti. Posljednji put su Osijek s punim plijenom napustili prije tri godine. Puna im je kapa bila i jedan osvojeni bod na startu proljetnog dijela prvenstva. No, u nedjelju su bili opasno blizu rušenja neugodne tradicije.

Srmznuti teren
Doslovce u posljednjim sekundama utakmice Anas Sharbini smilovao se Osječanima i podario im ipak zasluženi bod.

Da se igralo na betonu nogometaši Osijeka i Rijeke teško da bi osjetili razliku. U takvom ih je, naime, stanju zbog gadnih minusa posljednjih tjedan dana u Slavoniji, a zbog kojih su se čak smrznule vodovodne cijevi u Gradskom vrtu, dočekao osječki travnjak. Inače, jedan od najboljih po drenaži u hrvatskoj nogometnoj lihi. Pa ipak, i jedni i drugi su i u takvim okolnostima odigrali iznenađujuće dobru utakmicu visokog ritma i do posljednje minute tražili tri boda koja bi ih gurnula prema borbi za treće mjesto.

Sijevalo je prema vratima sa svih strana, a zbog dva eurogola - loba Anasa Sharbinija i parabole Srđana Vidakovića - vrijedilo je posjetiti Gradski vrt.

Raspad u drugom dijelu
U konačnici gosti ipak moraju biti nezadovoljniji jer nisu znali kazniti veliki pad domaćina u igri u drugih 45 minuta u kojima Steinbrücknerova momčad nije bila ni nalik onoj u prvom poluvremenu utakmice.

Potpuno bezidejna bila je igra bijelo-plavih, napadači su bili otupljeni, a na drugoj je strani svaki napada Riječana mirisao na pogodak. Ako ništa drugo, stratega Osijeka mora veseliti to što je njegova momčad postigla dva pogotka, koliko i u posljednjih pripremnih devet utakmicea.

- Uzdam se u ono pravilo da kada napadačima na pripremama ne ide mora im se otvoriti u prvenstvu - prizivao je sreću uoči utakmice kapetan Osječana Ivo Smoje, no nije ga pogledala.

I na ovoj utajnmucu bijelo-plavi napadači ostali su mokrog baruta. I izuzev spretno-sretnog pogotka rehabilitiranog Karla Primorca ostavili svog trenera u velikim glavobojlama uoči nastavka sezone. No, jedan od legendarnih strijelaca biljelo-plavih Robert Špehar vjeruje da za Osijekove golgeter nema zime.

- Uvijek je nezahvalno o tome pričati. Naravno da navijači očekuju više, ali Osijek ne treba brinuti oko napadača. Momčad ima dovoljno pravih golgetera koji će proraditi kako sezona bude odmicala. Zna se da je za napadača samopuzdanje najbitnije jer kada je u ritmu, kada igra i zabija golove u svaku sljedeću utakmicu ulazi bez pritiska i s olakšanjem - rekao je Robert Špehar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije