Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Na 'londonskoj burzi' Hrgović predstavljen kao unikat

Filip Hrgović (1)
Foto: Dražen Brajdić
1/6
08.06.2012.
u 18:31

Zagrepčanin se u subotu u Londonu bori za teškašog prvaka Svjetske bokdačke lige

Na londonskim dokovima (London Docklands) Filip Hrgović nestrpljivo iščekuje možda i najveći trenutak dosadašnje karijere. U subotu navečer, na poprištu nadolazećeg olimpijskog natjecanja, u konferencijom i izlagačkom centru ExCel, mladi Hrvat ima priliku postati pojedinačnim pobjednikom Svjetske boksačke lige, za što mu je potrebna pobjeda nad Kazahstancem Ruslanom Mirzatajevim.

Na službenom vaganju održanom u petak u hotelu Crown Plaza, 198 cm visoki Hrgović imao je 101,8, a njegov protivnik 98,4 kilograma. Nakon što su, za potrebe fotoreportera, jedno kraće vrijeme zurili jedan u drugoga, Zagrepčanin je najavio:

– S obzirom na to da je od mene niži 12 centimetara, on će zacijelo ići na sve ili ništa. Pokušat će me nokautirati, no ja sam za njega spreman. Namjeravam ga smiriti ako ne prije, onda u kasnijim rundama. On udara široko i ja u ovoj borbi ne smijem prihvatiti "šoru". Imam duže ekstremitete, moram raditi na distanci.

Njegov klupski kolega i prijatelj Hrvoje Sep očekuje brzi Kazahstančev kraj.

– Znajući kako se bore i jedan i drugi, zaključujem da će borba vjerojatno završiti prekidom. Mirzatajev je srčan borac, on će ići naprijed pa bi mogao naletjeti.

Za razliku od Mirzatajeva (5-3), Hrgović u Svjetskoj boksačkoj ligi ima dvostruko više pobjeda i jedan poraz manje (10-2). Uoči vaganja, službeni spiker najavio ga je kao uistinu unikatan svjetski potencijal.

– Meni ovaj tip boksa više odgovara nego onaj olimpijski. Ovdje radimo pet rundi tijekom sezone i sedam u finalu, a ja to volim jer ispucavam mnogo udaraca, držim tempo.

S obzirom na to da je njihov jedini predstavnik na pojedinačnom finalu, članovi lanjskog ekipnog pobjednika Paris Uniteda obigravali su oko 20-godišnjeg Hrvata. Uz njega je, dakako, i njegov trener Leonardo Pijetraj.

– Premda je ovdje najmlađi sudionik, a bio je i naš najmlađi borac, on je ovdje jedan od boraca s ponajviše samopouzdanja. Zadivljujuće je kako je lani dobivao presudne mečeve za nas – iznosio je komplimente Hrgoviću trener Paris Uniteda John Dovi.

U ostalim pojedinačnim finalima, koja počinju u 20.30 po hrvatskom vremenu, nastupaju: 54 kg: Gairbek Germakanov (Azerbajdžan) - Elias Emigdio (Meksiko), 61 kg: Adlan Abdurašidov (Rusija) - Juan Romero (Meksiko), 73 kg: Sergij Derevjančenko (Ukrajina) - Heybulla Mursalov (Azerbajdžan), 85 kg: Amazat Murtuzalijev (Azerbajdžan) - Ramazan Magomedau (Azerbajdžan). Uoči dvoboja dvojice sunarodnjaka čuli smo i ovo:

– Nema prijatelja u ringu – kazao je Magomedau.

– Morat ćemo zaboraviti na prijateljstvo – dodao je Murtuzalijev.

Neki od ovih boksača uskoro će zaboraviti svoju želju da prijeđu u profesionalce jer Svjetski boksački savez pokreće svoj profesionalni boks. O tome će u subotu, na presici, govoriti Ching-Kuo Wu, predsjednik AIBA-e i čelni čovjek Svjetske boksačke lige.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:28 08.06.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije