Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP ŠIMUNIĆ:

Na Kantridi i u Europi smo pobijedili nakon četiri godine, to je dobar znak

Josip Šimunić
Nel Pavletic/PIXSELL
21.09.2014.
u 23:31

Ova pobjeda ima posebnu važnost, jer je ostvarena na Kantridi gdje nisu pobjeđivali Lyon, Betis, Guimaraes...

Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku 2:1 u derbiju 9. kola, koji je dvama pogocima obilježio Soudani. Kratki rezime glasi da je u utakmici otvorenih gardova presudila pojedinačna kvaliteta igrača Dinama.

Trenerska taktika znala se prije utakmice, treneri Zoran Mamić i Matjaž Kek ničim nisu mogli iznenaditi jedan drugoga.

- Ne mogu govoriti o pojedinačnoj kvaliteti protivničke momčadi, vjerujem u svoje suigrače. Imamo mi dovojno kvalitete, a kao momčad djelovali smo dosta dobro. To očito ovog puta nije bilo dovoljno! I najboljim se momčadima događaju porazi - kaže Andrej Kramarić, jedan od igrača koji rade razliku na terenu.

Soudani ove jeseni igra nogomet zbog kojega Dinamo statistički vodi prije nego utakmica počne. U praksi to znači sljedeće: od 20. do 31. minute utakmice na objema stranama počele su se redati prilike kao na traci. Wilson, Krstanović, Jugović, Soudani i Leovac mogli su promijeniti rezultat. Ali nisu! Učinio je to Soudani u 33. minuti! Da bi Rijeka izjednačila u igru je morao ući Sharbini, koji je u prvom dodiru s loptom pokazao da se lucidna nogometna vještina ne može naučiti. Sharbinijeva asistencija Kramariću vrijedi barem pola gola.

- Previše smo prilika promašili u zadnjim dvjema utamicama. Mislim da smo dovoljno dobri da se možemo vratiti nakon ova dva poraza – kaže Sharbini.

- Dinamo je iskoristio svoje šanse, mi svoje nismo. Utakmica je bila zanimljiva za gledatelje, za nas nije jer smo izgubili. Svi smo sanjali da ćemo u ponedjeljak osvanuti na prvom mjestu – dodaje Kramarić.

Dinamo je pobijedio Rijeku nakon tri uzatopna poraza, dva u Kupu i jedan u Superkupu. Ova pobjeda ima posebnu važnost, jer je ostvarena na Kantridi gdje nisu pobjeđivali Lyon, Betis, Guimaraes...

- Ima nešto u te četiri godine! Posljednji put smo pobijedili u Europskoj ligi u skupini prije četiri godine, a sada smo slavili i na Kantridi nakon četiri godine. To je dobar znak, jako su nam bile bitne ove dvije utakmice - rekao je Josip Šimunić.

Soudani se u 69. minuti ponovo pojavio u pravom trenutku na pravom mjestu. Dugo su nakon utakmice stadionom odjekivali zvižuci gledatelja nezadovoljnih suđenjem, ali Soudanijevi pogoci nemaju veze sa suđenjem.

- Nemam se što ljutiti na suce, u ovakvoj utakmici treba zabiti pogodak više. U zadnjim utakmicama mi smo zabijali pogodak više, sada su to učinili oni. Nije propao svijet zbog našega poraza, nogomet će se igrati i sutra – kazao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Kao što kaže Mišković, sutra je novi dan. Na Kantridi je svoj dan imao - Soudani.

>> Maestralni Soudani donio Dinamu pobjedu na vrućoj Kantridi!

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar mihic
mihic
23:41 21.09.2014.

najbolja utakmica HNL-a u zadnjih 6-7 godina. borbena agresivna i gdje oba protivnika žele pobjedu

Avatar PPPPPPPPPPPP
PPPPPPPPPPPP
08:40 22.09.2014.

Utakmica odlicna, vec dugo nije u HNL odigrana utakmica na toj razini. Cestitam igracima jedne i druge momcadi ali samo je jedan DINAMO!!! Nadam se da ce Mamic sto prije sloziti obranu, u ovakvom stanju su stvarno slabi. Šimunić jee ocito pred završetkom karijere, ali onaj Pivaric nije mi jasno zasto ga toliko forsiraju... da ne gledam nista drugo ovo je vec druga utakmica za redom gdje gol pada preko njega... Mislim da nije za prvu momcad i tocka! Sad se vidi ucinak lige 10, sve pet!!!

BL
Blender
07:38 22.09.2014.

Cestitke na pobjedi!! Dobra utakmica, jos da se Simunica rijese i posalju ga u penziju, tek tada bi bio Dinamo kako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije