Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Na Hanžeku trči McNeal, olimpijska prvakinja iz Rija

Brianna McNeal
Foto: Reuters/Pixsell
21.08.2018.
u 13:00

Na Hanžeku uvijek dobru i brzu Andreu Ivančević (2015. bila je treća, a 2016. druga) ovog puta čeka pravi izazov. Na startnoj su listi, naime, tri prvoplasirane s nedavnog Europskog prvenstva u Berlinu

Utrka atletičarki na 100 metara prepone bit će jedan od šlagera 68. Hanžekovićeva memorijala.

Na Hanžeku uvijek dobru i brzu Andreu Ivančević (2015. bila je treća, a 2016. druga) ovog puta čeka pravi izazov. Na startnoj su listi, naime, tri prvoplasirane s nedavnog Europskog prvenstva u Berlinu – Bjeloruskinja Elvira Herman te njemačke atletičarke Pamela Dutkiewicz i Cindy Roleder – ali i tri odlične Amerikanke predvođene olimpijskom pobjednicom iz Rio de Janeira Briannom McNeal!

Zanimljivo je da je Andreja na Igrama u Riju trčala uz Briannu u polufinalnoj utrci. Ivančević je u toj polufinalnoj utrci trčala šest stotinki slabije od svog i hrvatskog rekorda, odnosno tri stotinke sporije od svoga najboljeg rezultata te sezone. Naša je rekorderka trčala je u uvjerljivo najbržoj polufinalnoj skupini jer su dva od tri najbolja vremena ostvarile Amerikanka Brianna, svjetska prvakinja iz Moskve 2013. godine, s 12.47 ii Pedrya Seymour s Bahama s 12.64 sekunde.

McNeal, mnogima poznatija pod djevojačkim prezimenom Rollins, ove godine opet trči iznimno brzo. S 12.38 sekundi ima drugi najbolji rezultat sezone na svijetu. Njezinih 12.26 sekundi četvrti je rezultat svih vremena. Ona je najstarija od sedmero braće i jedino žensko dijete.

Na Hanžekovićevu memorijalu nastupit će još jedna naša preponašica, Ivana Lončarek, sudionica Europskog prvenstva. 

>> Pogledajte i kako je Sandra pokorila Berlin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije