Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKA IMENA

Na Hanžek dolaze najbrži sprinteri svijeta: Napast će svjetski rekord Usaina Bolta

Zagreb: 70. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, žene
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
05.09.2021.
u 12:15

Nema nikakve sumnje da će se 14. rujna u 20.50 sati na stadionu Mladosti uz Savu gledati utrka na 100 metara osjetno brža od 10 sekundi.

Rekord Memorijala Borisa Hanžekovića na 100 m  od 9.85 sekundi kojeg je 2011. postavio Usain Bolt ove godine napadat će trojica sprintera čiji su ovogodišnji rezultati blizu tog rekorda.

Otkako je Usain Bolt 2011. godine u Zagrebu istrčao 100 metara za 9.85 sekundi postavlja se pitanje tko bi mogao oboriti rekord Memorijala Borisa Hanžekovića koji je postavio najbrži čovjek u povijesti.

To se prije svih odnosi na najbržeg sprintera sezone Trayvona Bromella (9.77), koji je samo vlastitom pogreškom u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju izgubio prigodu osvojiti olimpijsko zlato.

Bolji ovosezonski rezultat od Boltovih 9.85 ima i drugi Amerikanac, Ronnie Baker (9.83), sudionik olimpijskog finala u Tokiju, dok je njegov sunarodnjak Marvin Bracy ove godine 100 metara trčao 9.85 sekundi. Samo stotinku sekunde sporiji je senzacionalni kenijski sprinter Ferdinand Omurwa (9.86).

Nema nikakve sumnje da će se 14. rujna u 20.50 sati na stadionu Mladosti uz Savu gledati utrka na 100 metara osjetno brža od 10 sekundi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije